Politică

Consilierul municipal, Ion Ştefăniţă denunţă acordul de constituire a alianţei pro-europene în CMC

Decizia sa, duce la faptul că municipalitatea rămâne fără o majoritate clară în condiţiile în care documentul a fost semat exact de 26 de funcţionari, ceea ce constituie numărul minim adminisibil al unei alianţe în CMC.

"Eu anunţ în această emisiune, că de azi înainte voi vota proiectele din CMC după cum îmi va dicta inima şi nu voi mai asculta fracţiunea din care fac parte", a declarat Ştefăniţă.

Prezent la emisiune, Ion Ştefăniţă afirmă că din 32 de sesizări făcute la instituţiile de drept privind demolarea monumentelor istorice, doar un dosar a avut finalitate pozitivă, restul rămânând la discreţia judecătorilor.

Totodată, directorul Agenţiei afirmă că în lupta cu demolările, nu odată a fost suspus atacurilor fizice, dar şi verbale.

"De multe ori sunt agresat fizic şi verbal, de multe ori s-a întâmplat chiar în prezenţa oamenilor legii, fără ca aceştia să întreprindă careva acţiuni. Vreau să spun că pe timpul ministrului Focşa, acesta încerca să-mi dea lecţii cum să mă comport cu preşedintele de onoare al PD, ca să nu-l supăr prin acţiunile mele. Un alt caz a fost şi cu viceministrul Culturii, Gheorghe Postică care m-a chemat la el şi mi-a spus că dacă nu mă liniştesc ei pe linie de instituţie, mă vor linişti alţii. Acest caz a avut loc în legătură cu clădirea Poştei vechi. Alte ilegalităţi de pe timpul lşui Focşa ţin de o donaţie de calculatoare noi pentru Biblioteca Naţională. Acestea au ajuns pe strada Tighina, iar în bibliotecă au ajuns calculatoare vechi".

În urma alegerilor din 7 iunie 2015 în CMC au intrat 7 formațiuni. Cele mai numeroase fracțiuni sunt cele ale socialiștilor (19 mandate), cea a liberalilor (17 mandate), urmate de PPEM – 6 consilieri, PCRM și Partidul Nostru – câte trei, doi consilieri liberal-democrați și un consilier democrat. Reprezentanții PL, PPEM, PLDM și PD au constituit pe data de 3 septembrie o majoritate în Consiliul Municipal.

sursa: deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *