Actualitate

Consiliul Bătrânilor din Găgăuzia va organiza un miting de PROTEST împotriva unirii Moldovei cu România

Mitingul se va desfășura în fața clădirii administrației municipiului Ceadir-Lunga, cu înceopere de la ora 10.00, scrie IPN.

Într-un interviu pentru portalul de știri Gagauzinfo, președintele Consiliului Bătrânilor din Găgăuzia, Vasile Arnaut, a declarat că la manifestație vor participa mai multe sute de oameni. Potrivit lui, Găgăuzia trebuie să lupte cu „elementele antistatale“, care planifică ca la 27 martie să celebreze 100 de ani de la „așa numita unire“.

Presa din regiune mai scrie că la manifestație vor participa nu doar membrii autorizați ai Consiliului Bătrânilor din toate localitățile Găgăuziei, dar și reprezentanți ai autorităților locale și regionale, precum și ai populației regiunii.

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon a venit cu o reacție la manifestația organizată de mișcarea unionistă, duminică, 25 martie 2018, în Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău. Acesta a scris pe pagina sa de facebook că „guvernarea trebuie să știe că ea este direct responsabila de dezbinarea pe care unioniștii o provoacă în societatea moldovenească” și că din cauza corupției, a sărăciei și a deznădejdii, oamenii caută alternativă, inclusiv „aderând la un proiect marginal și radical cum este unionismul”. Potrivit președintelui, în aproape nouă ani de guvernare, eurounioniștii au compromis tot ce se putea compromite, inclusiv traseul lor proeuropean. Anume din cauza acestor erori ale eurounioniștilor a fost întreținut și curentul unionist. Igor Dodon s-a declarat sigur că după alegerile parlamentare din acest an la putere va veni o altă conducere, statalistă pro Moldova, patriotic și social orientată.

La ședința solemnă a Parlamentului României dedicată Centenarului Unirii din data de 27 martie, prilejuită de centenarul unirii, Republica Moldova va fi reprezentată de o delegați parlamentară, dar și de una guvernamentală. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, care va conduce delegația legislativului de la Chișinău, a declarat că în cadrul ședinței va susține un discurs. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *