UE / Nato

Consiliul Miniştrilor de Externe din UE va discuta concluziile summit-ului de la Vilnius

Consiliul va începe cu o prezentare făcută de către Înaltul Reprezentant cu privire la stadiul negocierilor cu Iranul privind programul său nuclear. Miniștrii vor discuta situația din Siria și Liban și să vor adopta concluziile pe aceste teme. După, va face schimb de opinii cu privire la summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius care a avut loc în luna noiembrie, inclusiv cu privire la evenimentele recente din Ucraina și cu privire la relațiile UE-Rusia.

Miniștrilor din UE li se va alătura Serghei Lavrov, Ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, poate cel mai important şi semnificativ moment al zilei.

Consiliul va discuta concluziile după summit-ul Parteneriatului Estic de la 28/29 noiembrie, la Vilnius. Summit-ul s-a încheiat cu o serie de acorduri parafate, inclusiv cele de asociere cu Republica Moldova și cu Georgia.

Consiliul va aborda, de asemenea, situația din Myanmar / Birmania și de a reflecta cu privire la rezultatul grupului de lucru UE-Myanmar, care Înaltul Reprezentant a condus la acea țară în perioada 13-15 noiembrie.

sursa: realitatea.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *