Actualitate

Consiliul National de Participare va monitoriza actiunile guvernului

Prima sedinta a Consiliului National pentru Participare (CNP), care este constituit din reprezentanti ai 30 de organizatii neguvernamentale din diferite domenii, a fost prezidata de catre premierul R. Moldova Vlad Filat, marti, 2 februarie.

Sedinta a fost una de constituire, in cadrul careia a fost aleasa conducerea CNP. Presedinte a devenit Sorin Mereacre (directorul executiv al Fundatiei „Eurasia” in Moldova), iar vicepresedinte Ecaterina Mardarovici (presedinta Asociatiei „Clubul politic al femeilor 50/50”). Din componenta Biroului permanent al CNP vor face parte Petru Macovei, directorul executiv al Asociatiei Presei Independente (API), Sergiu Ostaf, presedintele Asociatiei „Centrul de resurse al organizatiilor neguvernamentale pentru Drepturile Omului din Moldova”, Dinu Armasu, presedintele Asociatiei Investitorilor Straini, Antonita Fonari, directorul Centrului de resurse „Tineri si Liberi” si Alexandru Coica, presedintele Consiliului National al Tineretului.

Prim-ministrul Vlad Filat a mentionat ca asteapta de la CNP un ajutor atunci cand se vor lua decizii. Totodata, premierul a mai spus ca trei persoane din cadrul CNP urmeaza sa mearga cu delegatia Guvernului RM la Consiliul donatorilor de la Bruxelles, care va avea loc la 24 martie curent.

Vlad Filat a precizat ca presedintele CNP va avea dreptul sa fie prezent la sedintele executivului.

La randul lor, membrii CNP si-au exprimat dorinta de a lua cunostinta de proiectele de hotarari ale guvernului inainte ca acestea sa fie adoptate, pentru o expertizare mai eficienta.

Dupa Info-Prim Neo
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *