Politică

Consiliul Suprem de Securitate in componenta noua

Explozia unei grenade la 14 octombrie in centrul capitalei a fost subiectul sedintei Consiliului Suprem de Securitate (CSS), care s-a intrunit, ieri, in noua sa componenta. „Acum, asta este cel mai important pentru noi. Se apropie Ziua studentilor, a tineretului, vin sarbatorile de iarna. Noi nu putem opri viata. Avem foarte mult de lucru in aceasta directie si trebuie sa asiguram viata cetatenilor nostri”, a declarat spicherul Mihai Ghimpu, presedintele interimar al R. Moldova.

Potrivit procurorului general Valeriu Zubco, la moment exista un cerc mai larg de suspecti si se examineaza declaratiile martorilor. Oficialul n-a oferit detalii, invocand secretul anchetei. „Ingradirea cu garduri nu cred ca ar fi cea mai buna solutie, mai ales ca nu ofera garantii. Ce ne facem daca se creeaza panica? Nu vreau ca oamenii sa traiasca cu frica. MAI, SIS si celelalte organe de forta vor trebui sa verifice si sa preintampine orice actiune de tipul celei de la Hramul Orasului”, a mai spus Ghimpu.

Vineri, presedintele interimar al RM a semnat decretul de constituire a CSS. Din acesta fac parte: Mihai Ghimpu, presedinte interimar al RM, Vladimir Filat, prim-ministru, Serafim Urecheanu, prim-vicepresedinte al parlamentului, Marian Lupu, deputat, liderul PD, Iurie Leanca, ministru al Afacerilor Externe si Integrarii Europene, Veaceslav Negruta, ministru al Finantelor, Victor Catan, ministru al Afacerilor Interne, Vitalie Marinuta, ministru al Apararii, Gheorghe Mihai, director al Serviciului de Informatii si Securitate si Valeriu Zubco, procuror general.

De la sedinta de ieri a lipsit Ion Morei, secretarul CSS. Ghimpu a explicat ca acesta se afla in concediu si are depusa o cerere de concediere cu incepere din 10 noiembrie, semnata de ex-presedintele Vladimir Voronin. De asemenea, din CSS ar trebui sa faca parte si guvernatorul Bancii Nationale, dar acesta va fi inclus dupa ce va fi numit.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *