Ultima oră

Consiliul Unirii vă invită la manifestările naţionale

Consiliul Unirii continuă să depună eforturi pentru a informa şi a invita cît mai mulţi români şi alogeni, cu opţiuni unioniste, indiferent de naţionalitate, la acţiunile dedicate Zilei Unirii. Consiliul Unirii va participa, pe 25 martie 2012, la Marşul Unirii, alături de organizatorul principal Platforma “Acţiunea 2012” -, cu începere de la ora 16.00, în Scuarul Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova. Traseul include Bd. Ştefan cel Mare, str.Puşkin – spre Ambasada României de pe str. Bucureşti, apoi spre Banulescu-Bodoni, continuînd pe Bd. Ştefan cel Matre spre punctul final – Scuarul Operei Naţionale, unde se va dansa Hora Unirii. Aderenţii la Consiliul Unirii vor veni duminică la Marş cu Tricoloruri, cu banere indicînd site-ul-platforma al Consiliului Unirii, cu banere ale partidelor şi asociaţiilor componente, cu eşarfe şi alte însemne, dar fără drapele ale entităţilor politice şi obşteşti. Aderenţii din unităţile administrative ale republicii vor fi ajutaţi, în masura posibilităţilor, de conducerea Consiliului Unirii, să ajungă la Marşul din Chişinău.

Mişcarea Naţional-Creştină, parte a CU, îi invită pe toţi semnatarii Consiliului Unirii să participe la miting proUnire în Balţi, pe data de 24 martie, începînd cu ora 10.00, la Teatrul de Vară, pe str.Independenţei, la un Marş la Ungheni, începind cu ora 13.00, de la intrarea în oraş, de lîngă staţia PECO, la un Marş la Făleşti, la ora 12.00 şi un miting la Hînceşti, în faţa Monumentului Eroilor Neamului şi al Ostaşilor români cazuţi la datorie, pe strada Mihalcea-Hîncu, miting la Orhei, la ora 14.00, în faţa Monumenului Vasile Lupu. Partidul Naţional Liberal şi alte componente vor sprijini aceste marşuri. Tot pe data de 24, o delegaţie a Consiliului Unirii va participa la manifestările prilejuite de Ziua Unirii la Bacău, România, la invitaţia uneia dintre semnatarele CU – Asociaţia Refugiaţilor din Basarabia, nordul Bucovinei şi Ţinutul Herţa, condusă de dl Ioan Seniuc.

De asemenea, se vor desfăşura acţiuni în alte localităţi, la care sunt invitaţi să participe toţi cei care au semnat direct sau prin entităţi (partid, asociaţie) adeziunea la Consiliul Unirii.

Pe data de 27 martie 2012 vor avea loc manifestări la Chişinău, cu participarea unor oaspeţi din România – poeta Ana Blandiana şi primarul de Alba Iulia Mircea Hava, precum şi cu alte personalităţi –, la Biblioteca Municipală ”B.P.Haşdeu”, ora 11.00, la Biblioteca ”Alba Iulia”, ora 13.00. Tot pe 27 martie, la ora 17.00, va avea loc, la Teatrul ”Ginta Latină”, o şedinţă festivă şi un concert cu participarea Forului Democrat al Românilor şi a Consiliului Unirii.

Consiliul Unirii adresează un Apel către biserici şi preoţi să facă servicii divine pentru comemorarea deputaţilor Sfatului Ţării, care au votat Actul Unirii Basarabiei cu România, în anul 1918 şi a deputaţilor trecuţi în nefiinţă din Parlamentul care a votat, în 1991, Independenţa Republicii Moldova.

Consiliul Unirii împărtăşeşte opinia că forţele revanşarde de stînga, socialiste şi comuniste, nepedepsite pentru actele lor de nesupunere civilă, au declanşat o ofensivă periculoasă pentru orientarea strategică proVest a Republicii Moldova, cea mai scurtă cale fiind Unirea cu România, deoarece perspectiva integrării europene nu se întrevede deocamdată la orizont – nu doar din cauza ingerinţei permanente, în viaţa noastră internă, pe toate căile, a Rusiei şi a coloanei sale a cincea, dar şi din cauza lipsei de voinţă din partea actualei conduceri de a reforma rapid societatea. Guvernanţii nu asigură încă toate libertăţile şi drepturile fundamentale ale omului, care înseamnă şi libertatea de exprimare, aflată sub protecţia art.10 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, care permite, în contextul pluralismului politic, şi discuţii privind eventuala Unire cu România, pe căi paşnice, democratice şi constituţionale.

Pentru a realiza acest obiectiv naţional românesc, Consiliul Unirii acţionează pentru a-i sensibiliza pe membrii societăţii asupra necesităţii de a-şi depăşi românofobia inoculată de propaganda sovietică şi comunistă, de a ieşi liber în stradă şi a spune – Doresc Unirea cu România!

Consiliul Unirii îi cheamă pe toţi la acţiunile unioniste şi îndeamnă forţele de ordine din Chişinău şi din alte localităţi să asigure securitatea participanţilor la acţiuni.

Chişinău, 23 martie 2012 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *