Astăzi 22 Aprilie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 14:11
Abonamente

Actualitate 5 Decembrie 2017, ora 14:57

Consolidarea cooperării între autoritățile vamale din Republica Moldova și Turcia, discutată la Ankara

Marime Font

a

 
 
 

Preluarea celor mai bune practici în domeniul administrării vamale și consolidarea cooperării internaționale în domeniul antifraudă au constituit scopul vizitelor de lucru întreprinse de către reprezentanții Serviciului Vamal în Turcia în perioada 30 noiembrie -1 decembrie anul curent. Delegația condusă de către Directorul adjunct al Serviciului Vamal, Grigore Ionițov, a avut întrevederi cu factori de decizie din cadrul Ministerului Vămii și Comerțului a Turciei, în cadrul cărora au fost prezentate evoluțiile înregistrate în domeniul combaterii fraudelor vamale, precum și au fost stabilite noi direcții de colaborare.

Vizita de lucru a debutat cu o întrevedere a delegației Serviciului Vamal cu reprezentanții Ministerului Vămii și Comerțului al Turciei sub conducerea Sectretarului de Stat, Sezai Uçarmak, unde au fost discutate mai multe subiecte de interes comun ce vizează cooperarea instituită între autoritățile vamale ale ambelor state, preponderent în ceea ce ține de consolidarea capacităților antifraudă, prin asigurarea unui schimb operativ de informații pe ambele canale disponibile (Acordul cu privire la cooperare și asistență reciprocă în domeniul vamal și Convenția Centrului Sud-Est European de Aplicare a Legii), dezvoltarea domeniului de analiză a riscurilor, precum și stabilirea unui mecanism eficient de verificare a certificatelor de origine. La acest capitol, părțile au opinat în unanimitate despre necesitatea intensificării colaborării prin identificarea unor noi modalități de interacțiune, schimb de experiență în diverse domenii, dar și stabilte puncte de contact în vederea eficientizării schimbului de informații.

Agenda întrevederii a mai inclus și vizita Centrului de Monitorizare și Control a Ministerului Vămii și Comerțului al Turciei. Centrul de Monitorizare și Control activează 7/24 și include atât un Call Centru, cât și mai multe sisteme informaționale printre care: monitorizarea video centralizată a posturilor vamale, sistemul de monitorizare a camioanelor aflate în tranzit, sistemul de monitorizare a navelor și sistemul centralizat de analiză a imaginilor primite de la scanerele X-Ray.De asemenea, delegația Serviciului Vamal a vizitat Centrul chinologic al Ministerului Vămii și Comerțului al Turciei care a fost dat în exploatare în anul 2014, fiind acreditat și de către Organizația Mondială a Vămilor. Reprezentanții Serviciului Vamal au avut ocazia să se familiarizeze cu infrastructura centrului, cu metodele de instruire a echipelor canine, dar și să viziteze clinica veterinară care este dotată cu echipamente de ultimă generație. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 Aprilie 2018, ora: 12:55

PRO TV recunoaște că l-au făcut din greșeală criminal pe un deputat PDM, dar refuză să-și prezinte scuze

Postul de televiziune PRO TV a recunoscut că l-a făcut din greșeală criminal pe un parlamentar democrat și a publicat o dezmințire, dar nu și-a cerut scuze pentru manipulare.

( ) Citeşte tot articolul


Actualitate 21 Aprilie 2018,  

PRO TV recunoaște că l-au făcut din greșeală criminal pe un deputat PDM, dar refuză să-și prezinte scuze

Postul de televiziune PRO TV a recunoscut că l-a făcut din greșeală criminal pe un parlamentar democrat și a publicat o dezmințire, dar nu și-a cerut scuze pentru manipulare.

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Aprilie 2018, de Constantin Tănase

„Un leu pentru Mitea”

Am intrat în iarnă și, de aici înainte, cât mai este până la primăvară?  

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Luna mai - primăvara literaturii

Luna mai e în fiecare an o lună a marilor festivaluri literare. În București are loc a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie, unde nu au lipsit și nu vor lipsi poeții basarabeni, mulțumită Muzeului Național al Literaturii Române și celorlalți organizatori. Festivaluri vor fi...

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Când ne vom u(r)ni?

Discursurile despre unire sunt atât de multe și de diferite încât, dacă s-ar aduna textele scrise, am bate folclorul despre strigoi și vrăjitoare. Vorbim de reunire ca de ceva despre care bănuim că este, dar nu știm cum arată. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Găștile urii

Postam cu câțiva ani în urmă câteva gânduri pe o rețea de socializare. Revenind acum la notele de atunci, m-am gândit să le reiau și să le dezvolt, ca să înțelegem că lucrurile sunt întotdeauna mai complexe decât par la o primă vedere. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Aprilie 2018, de George Simion

Cum evităm înfrângerea la primăria Chișinăului pe modelul Maia Sandu?

Cartoful fierbinte al alegerilor pentru Primăria Chișinău a fost ca o grenadă dată în spațiul închis pentru majoritatea forțelor politice din R. Moldova. Și nu doar politice… Nici noi, unioniștii, nu aveam nevoie de aceste alegeri acum, în Anul Centenarului. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Primăvara primarilor

E trist sau vesel să ne pregătim de Paști în plină campanie electorală?

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Ferdinand – o poveste cu o singură pată

„Ferdinand” e o poveste perfectă pentru sărbătorile care se apropie. Fiind vorba de un film de animație 3D, din 2017, e recomandabil, în primul rând, copiilor. Animația, în regia lui Carlos Saldanha, a fost realizată după o carte pentru copii „Povestea lui Ferdinand”,...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 9 Aprilie 2018, de Răzvan Munteanu

SUA vs. Rusia: Resetarea relațiilor sau escaladarea tensiunilor globale

Oficialii de la Moscova și Washington au confirmat în această săptămână, înainte de Paște, invitația președintelui SUA, Donald Trump, de a se întâlni la Casa Albă cu omologul său rus, Vladimir Putin.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 9 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Darul și dăruitorul

Iepurașul mi se pare că e o invenție stranie de Paști, dar care bucură foarte mult copiii. Deci, nu mă amestec să pun la zid iepurașul, pe care și nepotul meu îl caută prin grădină.

() Citeşte tot articolul

Editorial 4 Aprilie 2018, de Silviu Tănase

Trei lucruri pe care nu le va face Dodon

În această săptămână, Curtea Constituțională, în unanimitate, a emis o nouă decizie istorică. Instituția, care este garantul Constituției, a emis o decizie ce i-a făcut pe mulți să ia apă în gură. N-am văzut reacții pe fond nici de la opoziția parlamentară sau...

() Citeşte tot articolul

Editorial 4 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Nu avem nimic, dar nimicul ne e suficient

Evenimentele de la Uniunea Scriitorilor, de pe 27 martie, au decurs foarte bine. Solemnitatea momentului a fost marcată de parastasul pentru membrii Sfatului Țării și scriitorii deportați, oficiat de preoții Mitropoliei Basarabiei. 

() Citeşte tot articolul

 

 Cele mai citite articole Timpul.md