Actualitate

Constantin Tanase, directorul ziarului TIMPUL

La 24 iunie 1949, in comuna Nemteni, judetul Lapusna, in familia lui Mihail Tanase si a Dariei Ciubotaru se nasc gemenii Constantin si Elena, botezati de preotul Mihail Spinei, fost prieten cu scriitorul Mihail Sadoveanu. Dupa absolvirea scolii medii din satul natal (1966), Constantin este student la Facultatea de litere a Institutului Pedagogic „Ion Creanga” din Chisinau, pe care o termina cu mentiune („diploma rosie”).

A activat in calitate de profesor, director de studii, iar, dupa ce si-a sustinut teza de doctor in filologie, editeaza monografii, in 1988-1990 fiind secretar stiintific al Comisiei de terminologie de pe langa ASM. In 1991-1993 este deputat in primul parlament al RM, iar in 1994-1996 – in calitate de director al Centrului national de terminologie – initiaza si realizeaza un vast program de editare a dictionarelor de terminologie si punere in circulatie in limba romana a documentatiei oficiale, actelor de identitate etc. In 1996 este consilier al presedintelui Mircea Snegur, iar din 1997-2001 – redactor-sef adjunct, redactor-sef si director al ziarului FLUX. In 2001, impreuna cu echipa sa de la FLUX, care l-a urmat cu fidelitate, lanseaza Cotidianul National Independent TIMPUL. A editat volumele de publicistica „Ochiul lui Esop” (2000), „Patria vuinda” (2001), „Hotii de mituri” (2004) si „Blestemul de a fi” (2009) In 2004, este decorat cu Ordinul National STEAUA ROMANIEI in gradul de comandor.

Cu ocazia celor 60 de ani, colegii de la TIMPUL ii doresc multa sanatate, inspiratie, noi editoriale (iuti), multe carti si multi nepoti de la copiii sai, Sandu, Constantin si Silviu, pe care sa-i legene impreuna cu admirabila sa sotie, profesoara Alexandra Valcu-Tanase.

La multi ani, Domnule Director!
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *