Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la 18 Septembrie 2018
Abonamente

Atitudini 25 August 2014, ora 12:04

Marime Font

Eu îi provoc pe Filat, Lupu și Timofti să-și toarne cenușă în cap

Fiind câteva zile departe de Chișinău și neavând acces la internet nu am știut că am fost provocat de Mihai Ghimpu să-mi torn o găleată de gheață în cap. 

 
 
 

Aseară târziu am revenit și m-am documentat despre esența acestei campanii inițiată de vedete de la Hollywod pentru lupta contra unei forme de scleroza. Constat cu regret că respectiva campanie, care ar trebui să fie una de sensibilizare a celor sănătoși de a-i ajuta pe cei bolnavi , la noi a fost transformată în una de PR și de promovare a imaginii politicienilor în ajunul campaniei electorale. Unii, dând dovadă de spirit stahanovist, și-au turnat nu una, ci două găleți de gheață în cap. Este de așteptat ca alții, mai aprinși, să-și toarne câte trei găleți. Într-un cuvânt, spiritul campaniei a fost compromis.

Îi situația creată nu pot accepta provocarea dlui Ghimpu. Nu vreau să mă înscriu în „clubul acvatic” al politicienilor care mai mult au grijă de propria imagine decât de sănătatea populației. Cu atât mai mult cu eu nu voi candida nici pe o listă electorală și n-am nevoie de PR. Totodată, susțin spiritul campaniei, cel inițial, și voi dona și eu suma necesară în numele acestui scop nobil.Deoarece e vorba despre o campanie care vizează sănătate noastră, a cetățenilor, propun ca politicienii să-și toarne nu gheață, ci cenușă în cap pentru toate greșelile comise în domeniul ocrotirii sănătății. Reieșind din această realitate tristă eu îi provoc pe liderii actualei coaliții de guvernământ Vlad Filat și Marian Lupu, dar și șeful statului, Nicolae Timofti, să-și toarne în cap câte o găleată de cenușă în semn că își recunosc una din cele mai grave greșeli de guvernare comisă de ei care constă în scumpirea medicamentelor și a serviciilor medicale, fapt ce duce la degradarea sănătății națiunii. În sfârșit, mi se pare a fi un gest obraznic de cinism să faci proceduri acvatice la TV și pe Fb în numele „combaterii cancerului”, dar în realitatea să-ți bați joc de sănătatea cetățenilor.

Un articol de: Constantin Tănase
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 08:04

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României Foto: Mediafax.ro/Afp

1970 - A murit, la doar 28 de ani, Jimi Hendrix, considerat unul dintre cei mai mari chitarişti rock din lume. Stilul său de a cânta la chitara electrică a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. În 2003 a fost numit de revista Rolling Stone „Cel mai mare chitarist al...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul