Actualitate

Construcţia Arenei Chişinău, scoasă la licitaţie. Concursul va dura 60 de zile

"A fost aprobată documentaţia standart care constă în şapte compartimente şi conţine date generale pentru acest proiect, exemplarul contactului. Criteriile sunt foarte dure, ne dorim foarte mult ca într-un an această arena să apară. Trebuieşte experienţa similară pe parcusul ultimelor cinci ani", a declarat Igor Şarov, secretar general de stat al Ministerului Educaţiei.

Investițiile pentru construcţia complexului vor avea loc în cadrul unui parteneriat public-privat.

"Vom profita de orice ocazie pentru a mediatiza şi de a invita de a pariticipa la acest concurs prin mass media naţională şi internaţională. De asemenea, vom apela la misiunile diplomatice al Republicii Moldova peste hotarele ţării pentru a transmite aceasta informaţie", a spus Igor Şarov, secretar general de stat al Ministerului Educaţiei.

Arena Chişinău va fi ridicată pe un teren din comuna Stăuceni. Complexul sportiv va avea o capacitate de până la cinci mii de locuri și va putea găzdui diferite evenimente sportive, dar și conferințe, expoziții sau concerte. Construcția va avea, de asemenea, o piscină olimpică şi terenuri de tenis. Proiectul este implementat la iniţiativa preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu. 

Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *