Actualitate

Construcţia conductei Ungheni-Chişinău se amână? Care este cauza

Evoluţiile în implementarea proiectelor de interconectare energetică Republica Moldova-România au fost examinate de prim-ministrul Pavel Filip şi ministrul Economiei al României, Dănuţ Andruşca, aflat în vizită în ţara noastră.

Cele patru etape de implementare a proiectului

Premierul a remarcat importanţa deosebită a acestor proiecte pentru asigurarea securităţii energetice şi realizarea în termene cât mai restrânse a proiectului de prelungire a gazoductului Iaşi-Ungheni până la Chişinău.

Acest proiect urmează a fi realizat de compania românească Transgaz, care a privatizat prin intermediul subsidiarei Eurotransgaz, întreprinderea de stat Vestmoldtransgaz.

Oficialii s-au referit la cele patru etape de implementare a proiectului: îndeplinirea condiţiilor suspensive, reorganizarea Transgaz, efectuarea procedurilor de achiziţii şi demararea lucrărilor de construcţie, cel târziu în septembrie 2018.

În prezent, autorităţile sunt pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte realizarea condiţiilor suspensive din contractul de privatizare, scrie sursa citată.

Condiţie suspensivă – condiţie de a cărei îndeplinire depinde naşterea (perfectarea) actului juridic civil

Ministrul român al Economiei a subliniat necesitatea respectării calendarului privatizării. ”Este proiectul meu de suflet şi este un proiect important pentru ambele state din perspectivă economică, şi din perspectiva siguranţei energetice. Astfel, este esenţială respectarea termenelor stabilite”, a declarat Dănuţ Andruşcă.

Sursa: mold-street.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *