Bălti

Consulatul General al României la Bălţi va avea o suprafaţă de 860 metri pătraţi

Într-un interviu acordat ziarului de limbă rusă „SP” din Bălţi, Kirilciuk, care locuieşte acum la Kiev şi este ministru al politicilor industriale în Republica Autonoma Crimeea, susţine că autorităţile române au transferat pe contul său suma de 750 mii de euro încă la mijlocul lunii martie.

Solicitat să descrie fosta sa casă (din str. Sf. Nicolae colţ cu Lăpuşneanu), Nicolae Kirilciuk a spus că este vorba de un imobil cu suprafaţa totală de 860 de metri pătraţi. Pereţii casei, care numără nouă odăi spaţioase, au o grosime de jumătate de metru, iar înălţimea fiecărui nivel este de 3,8 metri. La demisol amenajasem o saună, o sală de sport şi alte încăperi, a spus omul de afaceri. „Am lăsat casa mobilată”, a precizat Kirilciuk.

În plus, în fosta gospodărie a lui Nicolae Kirilciuk mai este o casă cu un nivel cu o suprafaţă totală de circa 300 metri patraţi. Această construcţie are cinci odăi.

Nicolae Kirilciuk povesteşte că imobilul este construit în corespundere cu normele antiseismice. La unele lucrări au fost antrenaţi meşteri italieni şi germani. Casa dispune de trei surse de aprovizionare cu apă şi trei surse de alimentare cu energie electrică. „Guvernul român a cumpărat o casă care, practic, va fi asigurată continuu cu apă şi curent, imobilul având cazangerie proprie unde sunt instalate două cazane german, inclusiv unul de rezervă”, a precizat Nicolae Kirilciuk.

Consulatele Generale ale României la Bălţi şi Cahul au fost înfiinţate prin decretul preşedintelui român, Traian Băsescu, din 2 noiembrie 2009. Consulul de la Bălţi este diplomatul Dumitru-Nicanor, fost consul general al României la Toronto, în perioada 2002-2008.

Consulatele generale ale României la Bălţi şi Cahul îşi vor începe activitatea începând cu 30 iunie 2010, după cum anunţase, anterior, premierul român Emil Boc.

Sursa: DECA-press

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *