Actualitate

Containerele radioactive de la Fukushima sunt lipite cu BANDĂ ADEZIVĂ

Intervievatul, Yoshitatasu Uechi, a fost unul din cei 17 muncitori ai prefecturii Okinawa trimişi să muncească la centrala nucleară avariată în 2012, unde a ajutat la crearea de noi containere pentru apa contaminată.

În martie 2011, trei reactoare nucleare au fost avariate de cutremur, urmat de un tsunami ce a lovit coasta estică a Japoniei. Astfel, apa s-a scurs în solul din împrejurimi cât şi în Oceanul Pacific iar scurgerile frecvente au continuat până în prezent.

Într-unul dintre cele mai grave cazuri descoperite în timpul reparaţiilor, efectuate între iulie 2012 şi decembrie 2012, de la containerele de depozitare a apei contaminată, Uechi a găsit o gaură de 30 centrimetri acoperită cu bandă adezivă, pe care sigilat-o-o cu un agent de etanşare şi apoi cu o placă de metal.

”Nu îmi venea să cred că fost făcută aşa o muncă de mântuială, chiar dacă aceasta făcea parte din măsurile provizorii,” a declarat Uechi pentru Asahi Shimbun.

Printre măsurile provizorii utilizate, Uechi a descris folosirea mai multor materiale low cost ce s-au dovedit insuficiente în combaterea permanentă a scurgerilor.

Sâmbătă, muncitorii de la Fukushima Daiichi au început pregătirile pentru curăţarea sistemului de drenaj ce conţine peste 20.000 de tone de apă radioactivă, conform TEPCO. Aceştia vor folosi un echipament special pentru îngheţarea pământului din jurul reactoarelor pentru ca apa contaminată să nu pătrundă în sol.

sursa: The Epoch Times

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *