Actualitate

Contractele de referinţă pentru carbon din Europa au atins un nou record

Germania, care este cel mai mare emiţător de dioxid de carbon din Europa, a declarat că va implementa măsura în cazul în care Uniunea Europeană nu poate conveni asupra unui preţ minim în sistemul său de comercializare a certificatelor de emisii.

Sistemul de comercializare a certificatelor de emisii (ETS) al UE, care obligă producătorii, companiile electrice şi companiile aeriene să plătească pentru fiecare tonă de dioxid de carbon pe care o emit, este esenţial pentru eforturile UE de a reduce emisiile nete de gaze cu efect de seră cu 55% faţă de nivelul din 1990, până în 2030.

Eforturile anterioare ale unor state membre, cum ar fi Franţa, de a implementa un preţ minim în sistem nu au reuşit să câştige sprijin în rândul tuturor statelor membre.

Susţinătorii unui nivel minim de preţuri susţin că ar ajuta companiile să le ofere mai multă încredere să investească în tehnologii cu emisii reduse de carbon, în timp ce cei care se opun, cum ar fi ţările care utilizează cărbune, se tem că ar putea exercita o pesiune prea mare asupra industriilor lor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *