Actualitate

Controversă în Marea Britanie // O fetiţă albă de cinci ani, dată în grijă unor familii musulmane ce nu vorbesc engleza

Fetiţă de cinci ani ce vorbeşte engleză că limba maternă a fost îngrijită de două familii adoptive musulmane în ultimele şase luni.

Ea a fost încurajată în cadrul uneia dintre famili să înveţe arabă şi ar fi implorat nu fie retrimisă acolo pentru că “ei nu vorbesc engleză”, potrivit unui raport confidenţial al autorităţii locale citat de ziarul The Times.

Ea i-ar fi spus mamei sale, după ce a fost plasată în familia adoptivă din Tower Hamlets, Londra, că femeile europene sunt “alcoolice” şi că sărbătoarea de Crăciun este “stupidă”.

Fetiţei i s-ar fi spus să-şi scoată cruciuliţa de la gât şi nu i s-a permis să mănânce paşte carbonara pentru că sunt făcute cu şuncă.

Într-una din case mama purta un niqab, iar în cealaltă o burka.

Autorităţile locale ar trebui să ia în considerare factorii religioşi, rasiali, culturali şi de limba când iau decizii privind adopţia, scrie presă britanică. Din punct de vedere demografic, Tower Hamlets este una dintre cele mai eterogene zone din ţară, doar 31% din locuitori fiind britanici albi, potrivit recensământului din 2001.

Sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *