Cultură

Copii din România şi Republica Moldova, în prima tabără de cusut ie

Arhitectul Ioana Corduneanu, cea care a declanșat în România fenomenul redescoperirii și folosirii simbolurilor vechi, după zeci de ani de uitare, şi care coordonează cea mai mare șezătoare online din lume, va susține în cadrul taberei o serie de ateliere speciale, mobile, în care se vor combina cursurile intensive de cusut cu excursii, joacă, proiecții de filme și povești.

Cartierul general al taberei va fi la Centrul de Marketing Turistic din Valcău de Jos, dar se va coase si în incinta castrului roman de la Porolissum, la Grădina Botanică Vasile Fati Jibou, la Muzeul de Artă Populară Ligia Alexandra Botea de la Iaz, la Băile Boghiş, la Izvoarele Barcăului, sau la Șezătoarea Publică cu Cântec de sâmbătă seara – o acţiune care se va desfășura cu porțile deschise, într-o șură din Valcău. Ioana este însoțită de 3 dintre meșterițele sale, de Alina Zară Prunean de la Mândra Chic, Alin Prunean de la Fundaţia AGAPIS şi Sănătate Dulce. Primarul Ioan Rosan îl are ca invitat special pe Andrei Ioniţă din Chişinău, finalist la X Factor România, care va acompania atelierele cu acorduri de chitară.

Tabăra este oferită gratuit copiilor, anunţă organizatorii.

Proiectul este iniţiativa echipei Colţul Românesc, Fundaţia pentru Educaţie şi Dezvoltare Locală AGAPIS Sălaj, realizat cu sprijinul Sănătate Dulce, Primăria Valcău de Jos, Mândra Chic – atelier de şezătoare, Semne Cusute, Art-Salon MolDeco din Chişinău şi Muzeul de Pânze şi Poveşti.

Sursa: infoprut.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *