Eveniment

Copiii de pe ambele maluri ale Nistrului vor înfăptui unirea!

Evenimentul cu genericul „copilărie fără frontiere” a fost organizat de Teatrul de Revistă „Ginta Latină” din Chișinău și de TVR Moldova.
La Teatrul de Revistă „Ginta Latină” a avut loc un spectacol cu magie, dansuri și muzică pentru copiii veniți din Tiraspol, Grigoriopol, Bender, Bălți, Dubăsarii Vechi, satele Cigârleni, Calfa, Pănășești și altele. La sfârșit, școlile din localitățile menționate au primit 1500 de cărți românești.
Sergiu Botezatu, vicepreședintele Uniunii Scriitorilor Europeni a donat fiecărui pici din sală cartea „Ce e bine și ce-i rău”. El a mărturisit în fața spectatorilor că „încercăm să unim nu doar malurile Prutului, dar și cele ale Nistrului. Avem două râuri și sunt pline de jale și durere. Să le umplem albiile cu lumină, să topim durerea cu lumina din inimile noastre!”, spune autorul cărții. De aceeași părere este și Tudor Țărnă, directorul Teatrului de Revistă „Ginta Latină” din Chișinău, care a declarat cu tărie că „copiii aceștia vor înfăptui unirea”.

Elevii din cele opt instituții de învățământ din regiunea transnistreană au acces la cărțile românești doar în bibliotecile din școlile în care învață. „Copii din gimnaziile și liceele cu predare în limba română din Tiraspol, Grigoriopol sunt lipsiți de literatură română și iată noi aducem doza de românism în casa lor prin cărțile donate, prin acest spectacol. Nu în zadar se numește „copilărie fără frontiere”, căci la anul intenționăm să aducem și copii de peste Prut, adică din România”, spune Vitalie Guțu de la TVR Moldova.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, organizatorii, prin spectacolul prezentat și cărțile donate, au promovat limba română, conștiința românească, dar și alte valori naționale.

Timpul.md (G.C.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *