Cultură

„Copiii Prutului”: locuitorii din Iaşi pentru micuţii din Ungheni

 Concertul este susţinut de Corala „Cantores Amicitiae", dirijor Nicolae Gâscă, si Ansamblul de percuţie „Alternances", conducător artistic Florian Simion. În program: Tudor Chiriac – Suita „De la Tiras pân’ la Tissa” pentru cor mixt. Potrivit organizatorilor, banii strânşi din donaţiile făcute la concert vor fi direcţionaţi către Gimnaziul-internat din Ungheni.

În cadrul aceluiaşi proiect, sâmbătă şi duminică în Parcul Expoziţiei din Iaşi s-a desfăşurat acţiunea „Cetatea Cărţii”. O cetate simbolică a fost construită din zecile de cărţi donate de locuitorii din Iaşi, la îndemnul Asociaţiei Tinerilor Basarabeni, care urmează să ajungă, la fel, la Gimnaziul-internat din Ungheni. Pe cărţile dăruite oamenii au lăsat şi câte un mesaj pentru copiii din stânga Prutului. Organizatorii spun că vor merge, cel mai probabil, miercuri, 2 iunie, să le ducă darurile copiilor de la Gimnaziul-internat din Ungheni.

Proiectul „Copiii Prutului” şi-a propus să aducă mai aproape tineri de pe ambele maluri ale Prutului, prin intermediul culturii. Partenerii campaniei sunt Consiliul Judeţean Iaşi, Primăria Iaşi, Filarmonica „Moldova" din Iaşi şi Universitatea de Arte „George Enescu", precizează organizatorii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *