Ultima oră

Copilul nou născut nu o va salva pe Elena Udrea de extrădare, spune procurorul din Costa Rica

La o săptămână de la reţinerea celor două românce, autorităţile costaricane demontează, unul câte unul, atuurile pe care mai ales Elena Udrea credea că le are în faţa cererii de extrădare. Fostul ministru de Justiţie din Costa Rica spune că sunt şanse minime să scape de arest.

Jose Miguel Villalobos, fost ministru al justiei – avocat: Nu există nicio şansă pentru revocarea arestului preventiv, serios. Avocatul care susţine asta, minte!

Udrea şi Bica vor intra săptămâna viitoare în audienţă la judecători. Până atunci, sunt cazate în condiţii care nu le fac deloc aşteptarea mai uşoară.

Adrian Alexandrov, iubitul Elenei Udrea: Ce ştiu despre condiţiile de acolo este că nu au apă caldă, se spală doar cu apă rece, iar ea fiind o mamă care a născut acum două săptămâni, are nevoie de anumite condiţii şi ştiu că cei de la penitenciar nu m-au lăsat să îi aduc anumită medicaţie de care ea are nevoie.

Jose Miguel Villalobos fost ministru al justiei – avocat: Copilul, când este adus în vizită, este dus în închisoare. Dar ea nu vrea să l introducă în acest mediu. Este dreptul ei dar nu există niciun loc special. Nu poate ieşi să vadă copilul. Vizitatorul poate să-i ducă deţinutului mâncare în orice zi. Trebuie să completeze o fişă în care declară că nu a introdus nimic în mâncare.

Veşti bune nu vin nici de la biroul de extrădări. Un oficial spune că certificatul de refugiat pe care se bazează Elena Udrea este doar o formalitate.

Daguer Hernández: De la prima întrevedere, persoanei solicitante i se eliberează un certificat provizoriu de refugiu care nu este decât un mod de identificare pentru persoana care se afla în Costa Rica . Nu înseamnă că s-a acceptat sau nu cererea, nu are nicio legătură cu soluţia finală.

Aşadar, naşterea copillului în San Jose pare să nu reprezinte o garanţie pentru ca statul sud-american să refuze extrădarea.

Laura Monge – procuror şef Birou Extrădări Costa Rica: Nu, cererea de extrădare e total independentă de faptul că este sau nu mamă a unui copil costarican.

Un judecător poate să decidă extrădarea sau poate aştepta până la soluţionarea cererii privind obţinerea statului de refugiat, procedură care ar putea dura şi până la 11 luni.

https://observator.tv

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *