Actualitate

Coreea de Nord şi Coreea de Sud vor organiza un summit la Phenian

Oficiali guvernamentali ai ambelor ţări au participat luni la discuţii în partea de nord a satului de graniţă, Panmunjom şi au anunţat ulterior summit-ul care va avea loc în septembrie, scrie News.ro.

Liderul delegaţiei nord-coreene, Ri Son Gwon, a declarat înainte de începerea discuţiilor că summit-ul plănuit va ajuta la obţinerea unor „răspunsuri concrete” la problemele cu care se înfruntă populaţiile celor două ţări. 

„Într-un sens realist, aceasta este marea transformare în relaţiile inter-coreene. Faptul că ne întâlnim să discutăm într-o atmosferă atât de prietenoasă ca acum înseamnă că funcţionează comunicarea”, a adăugat el.

„Este altă poveste faţă de relaţiile SUA-Coreea de Nord, care par să se fi deteriorat. Cele două Corei sunt mai în acord iar procesul a mers mai bine”, a declarat John Delury, profesor asistent la Universitatea Yonsei din Seul.

Într-un comunicat comun de după discuţii, cele două părţi au afirmat că au „analizat progresul implementării Declaraţiei de la Panmunjom şi au discutat felul în care s-ar putea pune în practică acest lucru”.

Sursa: news.ro


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *