Social

Corina Tepes si Costi Burlacu: Suntem doua jumatati nedespartite

Duminica familiei la Chisinau, Balti si Cahul, organizata de prestigioasele organizatii internationale UNFPA, UNIFEM si OIM, a reunit mii de familii din republica. Obiectivul organizatorilor a fost readucerea in prim-plan a valorilor institutiei familiei in societate. Cu acest prilej, vedetele noastre indragite Natalia Barbu, Zinaida si Zanica Julea, Georgeta Voinovan impreuna cu fiica sa, formatia „Catharsis”, duetul de familie Costi Burlacu si Corina ?epes s-au apropiat de admiratorii lor nu doar prin cantec, dar si prin exemplul de atasament si sustinere a fiintelor dragi.

Geta Burlacu a incantat toata lumea prin evaluarea in duet cu fiica ei. „Am acceptat cu multa satisfactie invitatia de a participa la acest festival, deoarece cred ca familia este intr-adevar leaganul societatii si oricine, indiferent de pozitia sociala, isi doreste o familie sanatoasa. Impreuna cu publicul, dar si cu celelalte duete de familie din program, ne-am simtit o familie mare si frumoasa”, a spus Geta Burlacu. Corina ?epes si Costi Burlacu au fost la Festivalul Familiei impreuna cu Smarandita, fiica lor de numai doua luni si jumatate.
 

Acest cuplu artistic este un exemplu deosebit de fidelitate si dragoste pentru toti tinerii. Dragostea, ideea de familie este punctul de plecare in tot ceea ce fac. „Muzica a fost cea care ne-a unit, ea este liantul relatiei noastre de sase ani. Ea ne-a ajutat sa intemeiem o familie si tot cu muzica o intretinem. Apoi, tot din iubirea noastra impletita cu muzica a aparut si Smarandita”, ne-a marturisit Corina.

Dragostea nu moare niciodata

Costi nu se jeneaza sa-mi spuna ca a visat-o pe Corina in rochie de mireasa multi ani la rand pana la nunta, iar in ziua fericita a interpretat in premiera o piesa dedicata iubitei sale sotii. A fost un cantec tinut in taina mult timp. E minunat cum acesti oameni reusesc sa imbine viata de familie cu cea artistica. „Mergem pe strada – vorbim despre muzica, la bucatarie ne bucuram amandoi de aceeasi piesa. Suntem doua jumatati nedespartite care se completeaza”, declara ferm tanarul compozitor. Sunt increzatori in viitorul lor. S-au cununat la Orheiul Vechi, pe urmele celor care au crezut in dragostea care nu moare niciodata.

Dragostea lui Costi si a Corinei este mereu optimista, continua, mereu diferita: „Canta inima, clipe dragi abia ne-asteapta, / Canta dragostea, ani frumosi ne bat la poarta, / Dorurile toate le vom legana…”. Povestea lor de iubire s-a nascut intr-o sala de repetitii. Costi facea piesa „Mi-e dor”, iar Corina urma sa faca parte dintr-o trupa rock. Dar n-a fost sa fie asa, pentru ca in viata Corinei intrase Costi cu proiecte muzicale mult mai importante.

„De ce sa nu punem umarul pentru Moldova?”

Desigur, numeroase familii se destrama din cauza saraciei sau a migratiei, totusi, Corina si Costi au principii de neclintit si nu cred ca ceva vreodata i-ar putea desparti. „Credem in puterea relatiei noastre si, uneori, cand parintii sau rudele noastre vor sa ne sprijine material, noi preferam sa ne descurcam singuri, cum putem. Am avut mai multe oferte in muzica peste hotare atat eu, cat si Corina, insa am avut o singura conditie – sau ambii, sau niciunul. Am zis: de ce sa nu fim noi aceia care sa punem umarul pentru Moldova? Noi suntem poporul, care sa-si dezvolte tara. Indiferent de ofertele valoroase, pentru noi prioritara ramane a fi familia. Pentru ea facem orice sacrificii”, a mentionat Costi.
Mai nou e ca, imediat dupa festival, artistii si-au botezat fetita si sunt tare bucurosi sa aiba cumetri pe spranceana. Corina si Costi ne vor bucura in curand cu multe alte piese dragi, iar ulterior isi vor lansa albumul de duete.
 

ONU promoveaza valorile familiei
 

„Am fost bucurosi sa sustinem organizarea in RM a Festivalului Familiei, deoarece mesajele acestui eveniment corespund obiectivelor ONU de promovare a protectiei drepturilor omului. In familia Organizatiei Natiunilor Unite promovam grija si atentia sporita pentru mame, abilitarea femeii nu doar ca ingrijitoare, dar si ca sustinatoare a familiei, intoleranta fata de violenta in familie, in special a celei fata de sexul frumos, promovarea educatiei pentru toti si a egalitatii intre femei si barbati. Aceasta presupune impartirea egala a responsabilitatilor la locul de munca si in familii”, a mentionat doamna Kaarina Immonen, coordonator-rezident al ONU in Moldova, in mesajul sau de felicitare.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *