Finanţe

Corlăţean: Am trimis în Rusia propuneri privind activitatea Comisiei pentru tezaur

Şeful diplomaţiei a precizat că, în urma discuţiilor din 9 iulie cu omologul rus, Serghei Lavrov, privind necesitatea reluării activităţii Comisiei bilaterale româno-ruse care studiază problemele care provin din istoria relaţiilor bilaterale, inclusiv chestiunea Tezaurului, partea română a trimis o serie de propuneri părţii ruse.

"Am transmis în toamna acestui an, urmare a discuţiilor de la Moscova, o serie de propuneri. Aşteptăm, pe canale diplomatice, răspunsul", a declarat, la TVR, Corlăţean.

Pe de altă parte, ministrul a spus că există "nişte dificultăţi obiective" legate de restructurarea părţii ruse a comisiei bilaterale. El a precizat că România face demersuri în continuare pentru reluarea activităţilor Comisiei îngheţate de mai mulţi ani. "Sunt, se pare, dificultăţi obiective, ceea ce nu înseamnă că partea română nu rămâne extrem de activă pe această temă. De altfel, săptămâna trecută, noi ne-am reunit, partea românească, diferitele instituţii, reprezentanţi, colegii din Ministerul de Externe, am fost şi eu prezent la o parte a şedinţei noastre de pregătire, partea română şi pot să vă spun că vom face în continuare demersuri. Această comisie se va reîntâlni, este o decizie politică luată la nivelul miniştrilor de externe român şi rus, iar în ceea ce priveşte partea română, este şi mai tânără şi mai încăpăţânată şi are energia necesară să rămână ferm angajată pe această direcţie", a subliniat ministrul de Externe.

La 9 iulie, Corlăţean declara că a propus părţii ruse, în vizita oficială la Moscova, reluarea lucrărilor comisiei mixte privind problemele istorice, inclusiv cea a Tezaurului, primind deschidere pentru fixarea unei date clare a viitoare reuniuni a comisiei.
 
Sursa: curierulnational.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *