Sport

Corriere della Sera: Fiorentina a pus Mossadul pe urmele lui Mutu

Fotbaliştii valoroşi, care primesc salarii mari, dar sunt foarte petrecăreţi în afara terenului, nu se pot ascunde în spatele contractelor atunci când cluburile decid să-i sancţioneze pentru activităţile extra-sportive. Ei sunt monitorizaţi în permanenţă, iar cei mai năbădăioşi au dosare voluminoase în sertarele preşedinţilor de cluburi. În această activitate de urmărire sunt implicaţi inclusiv spioni israelieni.

O firmă de securitate şi consultanţă, IMScounting, veghează zi şi noapte vieţile fotbaliştilor în care şefii nu au încredere, iar printre cei urmăriţi s-a aflat şi jucătorul Fiorentinei, Adrian Mutu. Acest fapt este relatat de cotidianul italian Corriere della Sera, iar fondatorul IMScounting, Zeev Reznik, a declarat pentru ziar: "Un jucător este o investiţie. Noi ajutăm clubul ca această investiţie să nu se devalorizeze".

Acţiunile de urmărire sunt realizate de profesionişti ai Mossad, serviciul de spionaj israelian. Sediul firmei se află la etajul trei al unui bloc anonim din oraşul Ramat Gan, însă acolo se centralizează vieţile a 50.000 de fotbalişti, din 45 de campionate. "Nu neglijăm nici informaţiile cele mai nesemnificative", avertizează Zeev Reznik. La dosarul fiecăruia sunt adăugate atât probe video, cât şi audio. Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, Panathinaikos Atena, Bolton Wanderers, Brescia, Perugia sau Fiorentina sunt doar câteva dintre cluburile care sunt dispuse să plătească între 15 şi 24 de mii de euro pentru a-şi spiona un jucător. ba chiar sunt cluburi care se interesează de alţi jucători.

Spre exemplu, Chievo Verona a cerut detalii despre israelianul de 23 de ani Itay Shechter, de la Hapoel Tel Aviv. Spionii Mossad s-au conformat şi au trimis în Italia un dosar de 11 pagini, în care au fost cuprinse punctele fizice slabe. Plus problemele de atitudine: "îi enervează pe colegii de vestiar", "nu iubeşte cu adevărat grupul" sau "are un puternic simţ al identităţii religioase, care duce la acte de exhibiţionism". Suficiente detalii cât să renunţe Chievo la achiziţionarea sa.

În ceea ce-l priveşte pe Adrian Mutu, oficialii Fiorentinei vroiau să ştie în mod special dacă mai consumă sau nu cocaină, fapt care i-a atras excluderea din lotul lui Chelsea, în 2004. Sub lupa Mossadului se mai află atacantul Mario Ballotelli, "cel care ajunge mereu în necaz", dar şi brazilianul Felipe Melo, de la Juventus, "prea agresiv şi iresponsabil".

Sursa: Realitatea.net 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *