Lumea

COVID-19: Elevii se întorc la şcoală în ISRAEL, odată cu relaxarea restricţiilor

În Israel, duminica este prima zi lucrătoare din săptămână, iar majoritatea populaţiei, de religie iudaică, consideră că sâmbăta este ziua de odihnă (Sabat).

După introducerea restricţiilor la jumătatea lunii martie, Israelul a relaxat treptat măsurile de izolare începând cu sfârşitul lunii aprilie. Multe magazine au putut astfel să se redeschidă săptămâna trecută, însă mall-urile au rămas închise.

Orice persoană surprinsă pe stradă fără mască sanitară riscă o amendă de 200 de şekeli (56 de dolari americani).

Prim-ministrul Benjami Netanyahu a declarat că relaxarea restricţiilor a fost posibilă întrucât răspândirea noului coronavirus a încetinit. Situaţia din Israel este mai bună decât în alte ţări datorită măsurilor preventive care au fost adoptate mai devreme şi cu un regim mai strict, a adăugat el.

În această ţară cu o populaţie de 9,2 milioane de locuitori, 16.193 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate, inclusiv 230 de decese, potrivit Ministerului Sănătăţii. Peste 9.600 de persoane s-au vindecat după ce au contractat noul coronavirus.

Numărul pacienţilor conectaţi la sisteme de respiraţie artificială a scăzut după vârful de 140, înregistrat la jumătatea lunii aprilie, la 103, duminică. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *