Eveniment

Covorul moldovenesc a fost scos din umbră

Evenimentul a adunat zeci de meșteri populari şi gospodine din diferite raioane ale țării care și-au prezentat cele mai valoroasele lucrări moștenite din strămoși. Acestea au fost aduse din diferite localități, cele mai vechi covoare fiind alese de la muzeele sătești. Participanții și-au expus cele mai frumoase covoare, cu care spun că se mândresc.

Covoarele aduse la târg au fost repartizate în mai multe compartimente, unul dintre acestea fiind ”Covorul sentimental”, unde fiecare om își putea aduce câte un covor drag familiei pe care să-l prezinte oaspeților târgului.

Cei prezenți la târg au rămas impresionați de frumusețea covoarelor naționale vechi, dar și de celelalte lucruri aduse de meșteșugari. De asemenea, exponatele puteau fi achiziționate de vizitatori. Astfel prețul unui covor variază între două mii și zece mii de lei, în funcție de mărime.

Obiectivul evenimentului este de a promova țesutul covoarelor și textilelor din lână, precum și a covoarelor basarabene atât pe plan național, cât și internațional.

Sursa: eurotv.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *