Tendințe

Covorul roşu, ca un podium cu haute-couture

Mov cu miros de lavandă

Începem cu marea câştigătoare a acestui an, Natalie Portman, care a demonstrat o dată în plus că şi o femeie însărcinată poate arăta superb. Actriţa a îmbrăcat o rochie drapată, de culoarea prunei, cu un decolteu adânc – creaţie Rodarte, casa de modă care a semnat şi o parte din ţinutele apărute în pelicula „Black Swan”. Mila Kunis, rivala personajului jucat de Portman, a optat şi ea pentru o rochie într-o nuanţă asemănătoare. Creaţia din dantelă în culoarea lavandei, semnată de Elie Saab, i-a dat actriţei un look foarte romantic. Dar, ooops! Aceeaşi rochie – dar într-o altă culoare şi cu trei zile mai devreme – a fost aleasă de Halle Berry pentru un eveniment monden. Tot din dantelă şi tot mov a fost rochia lui Scarlett Johansson, elementul-surpriză fiind decolteul din spate. Rămânând la aceeaşi nuanţă discretă de lavandă, menţionăm apariţia lui Cate Blanchett. Actriţa este recunoscută drept o persoană căreia îi place să rişte pe covorul roşu. Oscarul din acest an nu a fost o excepţie, vedeta alegând o rochie Givenchy, care părea o adevărată operă de artă.

Roşu pe roşu

Dacă, la „Globurile de Aur”, culoarea-vedetă a fost verdele, la Oscar s-a purtat… roşu, această nuanţă fiind aleasă de Jennifer Lawrence, Sandra Bullock, Jennifer Hudson. Tot roşu i-a purtat noroc lui Anne Hathaway, care a prezentat ceremonia. Este adevărat că, alături de roşu, în seara Oscarurilor actriţa a purtat încă şapte ţinute diferite. Tot ea a fost plătită cu 750.00 USD pentru a purta bijuteriile Casei Tiffany&Co. Şi superba Penelope Cruz, la prima sa apariţie în public după ce a născut, acum o lună, a ales o rochie în nuanţe roşii, care i-a pus în evidenţă corpul.

Un pal strălucitor

Ţinutele „nude” s-au numărat şi ele printre preferatele vedetelor de la Hollywood. Astfel, Hillary Swank, Mandy Moore, Gwyneth Paltrow, Michelle Williams, Nicole Kidman sau Halle Berry au purtat rochii în culori neutre, dar strălucitoare. Pentru a nu se pierde printre blitz-urile fotografilor, actriţele şi-au ales bine accesoriile, însoţite de rujul roşu, bijuteriile strălucitoare sau coafura perfectă.

Ne-au mai plăcut

Nu le încadrăm în nicio categorie, dar trebuie să menţionăm rochia albastră navy cu paiete, purtată de Amy Adams, la care a accesorizat bijuterii verzi; modul în care Bollywoodul i-a dat lecţii de stil Hollywoodului prin frumoasa Aishwarya Rai, care a purtat o rochie maro cu paiete, semnată de Giorgio Armani Prive; rochia neagră simplă, cu un decolteu adânc, purtată de Camila Alves, soţia lui Matthew Mcconaughey; stilul retro readus în atenţia iubitoarelor de vintage de către Reese Witherspoon; apariţia Doamnei din cetatea filmului, Helen Mirren, care la cei 65 de ani a dat lecţii de clasă şi eleganţă colegelor mai tinere.

Aşa nu…

Surprinzătoare a fost rochia aleasă de Nicole Kidman, dar nu într-un mod plăcut. Ţinuta actriţei semăna mai mult cu un origami făcut dintr-un şerveţel… Nici celebra Sharon Stone nu a primit aplauze de la criticii de modă. Aceştia i-au comparat ţinuta cu cea a Cruellei de Vil, personajul malefic din „101 dalmaţieni”.

Silvia Ursu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *