Actualitate

Covorul zburător

De fapt, nimic ieșit din comun a făcut Silvia Radu. A încercat doar să-și facă datoria, căci, de bine de rău, avea un salariu de funcție. Așa cred eu, ații pot să nu fie de acord!

Cred anume așa, pentru că această femeie apărea peste tot. Unde nu gândeai, acolo o aflai… De ce, la urma urmelor, o primăriță trebuie să fie acolo unde se face curățenie ordinară? De ce trebuie să se afle în parc în timpul orelor de lucru, dar nu în birou, pentru a pune la muncă toate serviciile Primăriei – cele aproape 20 de departamente și direcții din cadrul instituției? De ce e mândră atunci când consideră că străzile sau trotuarele se repară bine doar în prezența ei? Când este instalat covorul de flori, Silvia Radu e acolo, când este strâns acest covor, doamna e tot acolo.

Zâmbitoare, cu mănuși albastre, plină de sine, ea întotdeauna este la datorie în fața camerelor de luat vederi. Altfel nu poate fi, căci fără ele n-are niciun rost să ieși din birou și să te „diluezi” printre trecători. Când produci o schimbare, lumea trebuie să știe despre aceasta.

Un eveniment foarte important în perioada în care Silvia Radu a exercitat interimatul funcției de primar general al Capitalei a fost vizita sa la București, când a reușit să încheie câteva contracte de ajutor pentru Chișinău. Mi-aș dori să aflu mai multe despre soarta acelor contracte, în special, despre reparația Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, care se confrunta într-adevăr cu probleme foarte grave. Însă acolo, Silvia Radu nu a venit cu televiziunile după ea.

Probabil, încă n-are ce arăta…

E adevărat că, în ultimul timp, toată lumea vorbește pe tot felul de site-uri și rețele de socializare că Silvia Radu este omul de încredere al Partidului Democrat și, estompat, este susținută logistic de această formațiune. Dacă este așa, cred că ar fi bine, mult mai bine pentru ea, dacă ar spune adevărul. Nu e deloc potrivit să începi o campanie electorală, în care să-ţi dorești accederea la un post important pentru R. Moldova, dar să ai în spate o perdea de minciună, precum că ai fi un candidat independent. Dacă vorbim pe şleau, se știe că în statul nostru, creat de unii, dar pentru alții, nimic nu este independent. Aici totul depinde de Vlad, de Vasile, de Marian, de Mihai, de unul, de altul, de celălalt, dar oricum depinde. Este un lucru cert, pe care îl cunosc deja şi copiii de la grădiniţă. Îl cunoaşte şi Silvia Radu, cea care, printr-o ciudată minune, în numai patru-cinci zile, ar fi adunat 13 mii de semnături de la locuitorii municipiului pentru a-și înainta candidatura la postul de primar general. Alţi candidați n-au reușit acest lucru și s-au retras, numai Silvia le reuşeşte pe toate.

Covorul din fața catedralei a fost frumos. „A fost” este un verb la timpul trecut, deoarece mulți au uitat deja cum arăta covorul, dar toţi fără excepţie şi-au dat seama că acesta a fost un eveniment pur electoral. Covorul acesta din flori s-a transformat într-un covor zburător al Silviei Radu spre fotoliul râvnit. Să vedem unde va ateriza…

Alexandra Tănase

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *