Astăzi 21 Februarie 2020, Vineri - Ultima actualizare la 20 Februarie 2020
Abonamente

Actualitate 24 Decembrie 2018, ora 19:38

Crăciun nefericit pentru Dorin Chirtoacă. Andrei cu Maia („A.” cu „M.”) l-au tras pe sfoară

Marime Font

 Despre aceasta ne anunță liderul PL Dorin Chirtoacă pe pagina sa pe Facebook. După ce „A.” cu „M.” le-au promis public liberalilor că-i vor accepta pe lista comună a blocului, i-au trimis „unde a dus surdul roata si mutul iapa”. Sa-i propui lui Chirtoacă să candideze în Rusia sau în Găgăuzia, altfel de cât bătaie de joc nu poate fi calificat. 

 Amintim că joi, in cadrul emisiunii „În Profunzime” de la PRO TV, Maia Sandu declara că așteaptă să discute PL. Din câte se vede așteptarea a fost prea lungă, iar cei cinci candidați de la PL au fost trimiși la... Comrat. 

Această „batistă pe țambalul salvării democrației moldovenești”, vine să confirme ca noua generație de politicieni nu se deosebește prea mult de cei pe care îi blamează cu atâta zel. Modul cum au procedat cu PL, demonstrează cât se poate de clar că toate poveștile despre schimbare pe care „A.” cu „M.” le tot înșiră cu lacrimi în ochi în fața camerelor pe la diverse posturi TV, vin să camufleze adevăratul lor interes, care este ciolanul puterii.

Loading...


În continuare vă propunem mesajele postate de D. Chirtoacă pe FB.

Craciun Fericit?

Astazi am primit un asemenea e-mail (vedeti poza de mai jos). Am incercat sa aflu daca este de la ACUM sau nu, dar nu am reusit. In acelasi timp, din cate stim, conform compromisului atins, deciziile cu privire la candidati se iau in comisia de meritocratie a blocului ACUM, sedinta la care trebuie sa fim prezenti si noi, cei de la PL. Pana la aceasta ora nici PL, nici PLDM, PAS sau PPDA, nimeni nu a anuntat nici un candidat, iar la CEC a fost inregistrat doar blocul electoral ACUM, nefiind inregistrate si nume de persoane. In acest sens, solicitam inca o data convocarea comisiei de meritocratie pentru a sti cine si unde candideaza, precum si pentru a vedea cu cine noi, cei de la PL, intram in competitie cu cei de la celelalte trei partide (PLDM, PAS si PPDA), iar in final cine este mai bun, conform meritelor.

Competitia a fost anuntata pentru toate circumscriptiile, nu doar pentru 7 din ele, precum si pentru toata lista de candidati pentru Parlament.

Prima solicitare de convocare a comisiei de meritocratie cu participarea PL-ului, am facut-o vineri, 21 decembrie.
In acelasi timp, mentionez ca luni 17 decembrie, cand am avut ultima sedinta PL, PLDM, PAS si PPDA, a fost agreat, ca termenul de transmitere a listei PL pentru comisia de meritocratie este vineri, 21 decembrie. Nimeni nu a avut nicio obiectie.

Pe parcursul saptamanii trecute nimeni nu a comunicat PL-ului ca se iau decizii fara noi, sau ca ar fi "tarziu" pentru a depune liste, sau ca ar exista vreo legatura intre intregistrarea blocului ACUM la CEC si depunererea listei de candidati PL pentru comisia de meritocraie etc, mai ales ca termenul agreat pentru PL, repetam, a fost, vineri 21 decembrie, iar PL l-a respectat.

Anterior, pe parcursul negocierilor cu ACUM, ni s-a comunicat constant, ca regula de aur este: "nimic nu este agreat, pana totul nu este agreat", ceea ce inseamna ca pana cand nu este decisa soarta tuturor celor 100 de candidati ACUM, nu se poate vorbi de soarta aparte a unor condidati, in cazul dat a celor de la PL.

Daca este vorba de interesul national asa cum s-a invocat de multe ori, atunci convocarea a 8-10 oameni, cati are comisia, nu ar trebui sa fie o problema. Ne putem aduna si astazi in continuare, si maine, chiar daca va fi Craciun, si 24/24 daca trebuei, ca sa nu fie mai apoi tarziu, tarziu de tot si irecuperabil pentru Republica Moldova.

ACUM a confirmat pentru agora.md ca e-mail-ul este al lor. Prin urmare, constatam ca nu ni se permite participarea in competitia interna a ACUM, pe criterii de meritocratie. Printr-o decizie luata pe la spate, nu ni se permite deloc participarea pe lista, nici in 42 de circumscriptii, si ni se propun doar urmatoarele: Briceni, Falesti, Orhei, Taraclia, Comrat, Transnistria si Rusia.

Nu este vorba numai ca ni se procun doar aceste circumscriptii, dar este vorba ca ACUM isi incalca de la primul pas propriile reguli.
S-a spus (asa este si in mecanismul aprobat si publicat de PAS si PPDA) ca se va decide pe baza de meritocratie, in competitie cu toti candidatii de la toate partidele din bloc: PL, PLDM, PAS, PPDA, precum si cu cei din societatea civila etc.

Pana in prezent, ACUM nu a anuntat nici in presa si nici noua la partid ca a stabilit ceva cu privire la candidati. Noi la sedinta de comisiei de meritocratie, condusa de M.Sandu si A.Nastase, nu am fost invitati si nu am participat ca sa auzim despre eventuale deciziii luate anterior, nici despre cele 7 circumscriptii si ca sa vedem cum aceasta decizie se ia in mod transparent, argumentat si pe baza de meritocratie. De unde atunci au aparut aceste circumscriptii, inca si "rezervate" pentru PL?

- Unde este meritocratia?
- Unde este cuvantul dat ca nu partidele, dar oamenii, anume oamenii conteaza?
- Unde sunt demnitatea si adevarul?

PL, constata ca ACUM a incalcat propriile reguli asupra carora a insistat la negocieri. PL se va intruni in sedinta si va decide cum va proceda mai departe.

Repet problema, nu este in circumscriptii, puteam sa nu ne dea niciuna, daca intr-o competitie interna ai nostri de la PL s-ar fi aratat mai putin buni decat cei de la PLDM, PAS si PPDA. Problema este ca in timp ce gangaiau prin presa despre "tarziuri" si "taraganari", inventandu-le si astea de fapt, nu au avut curajul sa ne cheme macar la o sedinta a acelei comisii si sa ne spuna in fata ce "cadou" ne pregatesc de Craciun sau si mai grav, de la bun inceput nedorind colaborarea cu PL, dar mimand-o de ochii lumii si pentru ca da bine la imagine.
Asadar, ati luat decizii nu se stie cand, nu se stie unde, fara noi, tradand astfel propriile reguli si principii, meritocratia si interesul national, lovind in speranta cetatenilor de unitate si de mobilizare pentru a debarca regimul Plahotniuc-Dodon. Ei acum vor bate din palme, se vor bucura si citam: "se vor tavali prin lacuri de emotii".

Va chem sa mai ganditi o data, iar deciziile, oricare ar fie ele, bune sau rele, favorabile sau nefavorabile PL, sa fie luate in cadrul regulilor convenite in ACUM, de fata cu PL, dechis, transparent, argumentat si asumat, nu obscur, ascunzandu-va in spatele unor e-mail-uri anonime. Mai avem timp.
Pana atunci Craciuniul este ...nefericit. Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 19:59

Voronin: „Nu cred că Dodon are acum tot așa relații bune cu Putin precum le-a avut la început. Văd că întrevederi bilaterale nu mai au loc”

Voronin: „Nu cred că Dodon are acum tot așa relații bune cu Putin precum le-a avut la început. Văd că întrevederi bilaterale nu mai au loc”

„Nu-mi imaginez ca Dodon să mai rămână președinte pentru încă un mandat... Trebuie să facem tot posiblilul ca să nu mai auzim în R.Moldova de președintele cu numele Dodon”, a declarat V. Voronin pentru Publika.md

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 19:24

Vladislav Gribincea: „Reducerea bugetului instanțelor judecătorești ar însemna implicit constrângeri asupra justiţiei”

Vladislav Gribincea: „Reducerea bugetului instanțelor judecătorești ar însemna implicit constrângeri asupra justiţiei”

Vladislav Gribincea: „Bugetul justiţiei, în Republica Moldova, la momentul actual e de circa 400 de milioane de lei. Acest buget este compus în mare parte din salarii și alte cheltuieli pentru administrarea instanțelor judecătorești. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 18:48

Dodon confirmă că l-a întrebat pe Morari de ce nu-l investighează pe Năstase: „A fost o glumă”

Dodon confirmă că l-a întrebat pe Morari de ce nu-l investighează pe Năstase: „A fost o glumă”

Președintele Igor Dodon afirmă că a glumit atunci când l-a întrebat pe fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, de nu a inițiat o investigație pe numele președintelui Platformei DA, Andrei Năstase.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 18:34

(VIDEO) I-a crăpat răbdarea! Un socialist îi numește hoți pe potențialii parteneri de coaliție

(VIDEO) I-a crăpat răbdarea! Un socialist îi numește hoți pe potențialii parteneri de coaliție

Declarațiile liderului organizației teritoriale Florești a PSRM, Sergiu Groza, despre faptul că membrii PDM sunt „hoți” este o dovadă a faptului că reprezentanții acestei formațiuni nu doresc nici în ruptul capului o coaliție cu democrații, care le este însă...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 18:19

Autoritatea Aeronautică Civilă pretinde că „HiSky” nu are voie să vândă bilete în R. Moldova

Autoritatea Aeronautică Civilă pretinde că „HiSky” nu are voie să vândă bilete în R. Moldova

Consumatorii de servicii avia au de astăzi o nouă alternativă – HiSky. Compania - fondată în R.Moldova, se lansează pe piața locală și regională în baza unui parteneriat cu operatorul român Cobrex Trans, se anunță într-un comunicat expediat de către...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 16:57

Trigon - În premieră cu program nou

Trigon - În premieră cu program nou

 6 martie, Sala Mare, ora 18:00 Ethno Jazz Group TRIGON  Anatol Ștefăneț /violă/

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 16:23

Coronavirusul este o armă provenită din laboratoarele militare?

Coronavirusul este o armă provenită din laboratoarele militare?

Scriitorul american de ficţiune Dean Koontz a prevazut în anul 1981 apariţia unui virus din China, o armă biologică făcută în laboratoarele militare de lângă Whan.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 16:05

În ce stadiu sunt toate AUTOSTRĂZILE planificate spre Moldova

În ce stadiu sunt toate AUTOSTRĂZILE planificate spre Moldova

Trei mari autostrăzi sunt în prezent planificate conform MasterPlanului către Moldova, iar o a patra - Autostrada Nordului - care nu apare în strategia convenită cu Comisia Europeană, a apărut din nou în discursul politicienilor. Toate cele patru proiecte sunt în...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 15:55

IOHANIS: Incluziunea minorităţii rome trebuie îndeplinită și în plan economic și social

IOHANIS: Incluziunea minorităţii rome trebuie îndeplinită și în plan economic și social

 Incluziunea minorităţii rome trebuie îndeplinită și în plan economic și social. Rămâne o provocare pentru clasa politică Președintele Klaus Iohannis spune că incluziunea minorității rome trebuie îndeplinită și în plan economic și social,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 15:44

Cazul tinerei, dată jos din microbuz pentru o bancnotă de 200 de lei. Ce amendă a primit

Cazul tinerei, dată jos din microbuz pentru o bancnotă de 200 de lei. Ce amendă a primit

Agenția Națională Transport Auto s-a autosesizat pe marginea reportajului difuzat în presă, cu referire la tânăra care s-a plâns pe rețelele de socializare de atitudinea conducătorului auto de pe ruta municipală nr.120 din Chișinău, care a oprit microbuzul și a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 15:41

5G va asigura mai mult de 10% din conexiunile mobile globale până în 2023

5G va asigura mai mult de 10% din conexiunile mobile globale până în 2023

Până în 2023 vitezele 5G vor fi de 13 ori mai mari decât conexiunea mobilă medie, 66% din populaţia globală (5,3 miliarde de oameni) va avea acces la internet şi vor exista aproape 30 de miliarde de dispozitive/conexiuni, dintre care 45% mobile, arată raportul privind...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 15:28

A.U.R.: O țară în care se închid muzee e o țară fără viitor

A.U.R.: O țară în care se închid muzee e o țară fără viitor

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) îi cheamă pe toți cei cărora le mai pasă de destinul poporului român, de identitatea și patrimoniul său cultural, să protesteze față de iminenta închidere a Muzeului Satului de la Bran.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 15:22

Postul de televiziune 10TV face angajări

Postul de televiziune 10TV face angajări

10TV vrea să-și extindă echipa de știri și este în căutarea de jurnaliști activi, bine informați și creativi.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 14:45

Olivia de Havilland rămâne la 103 ani singura legendă în viaţă a Hollywoodului

Olivia de Havilland rămâne la 103 ani singura legendă în viaţă a Hollywoodului

 Regretatul Kirk Douglas, care a murit la 103 ani, era penultima legendă vie a splendorii de odinioară a Hollywoodului: îi mai supravieţuieşte doar Olivia de Havilland ca reprezentantă a unei epoci de aur care a dispărut de mulţi ani, relatează EFE. Şi deşi Olivia de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 14:40

Turcia elimină vizele pentru cetăţenii mai multor state europene

Turcia elimină vizele pentru cetăţenii mai multor state europene

 Ministerul de Externe de la Ankara a anunţat joi eliminarea vizelor pentru cetăţenii mai multor state din Uniunea Europeană - Austria, Belgia, Olanda, Spania şi Polonia - şi pentru britanici, transmite Reuters. Măsura se aplică din 2 martie celor care doresc să viziteze Turcia...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 14:12

Coreea de Sud anunță primul deces provocat de coronavirus

Coreea de Sud anunță primul deces provocat de coronavirus

Coreea de Sud a anunţat miercuri primul deces din această ţară al unei persoane infectate cu noul coronavirus şi 22 de cazuri noi, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 104, informează joi Reuters. Cauza exactă a decesului este în curs de investigare, a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 13:40 de Mihaela Culcinschi

Toți angajații Stației de Irigare Briceni au acționat întreprinderea în judecată

Toți angajații Stației de Irigare Briceni au acționat întreprinderea în judecată

Circa 20 dintre cei 72 de angajați ai Stației de Irigare Briceni și-au primit doar parțial salariile pentru anul 2019. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 13:31

Valerii Klimenko bate alarma în legătură cu un prejudiciu de 4,2 mil. lei cauzat bugetului municipal

Valerii Klimenko bate alarma în legătură cu un prejudiciu de 4,2 mil. lei cauzat bugetului municipal

Bugetul Chișinăului a fost prejudiciat cu 4,2 milioane de lei urmare a abuzurilor consilierului socialist Vasilii Chirtoca. Declarația a fost făcută de Valeri Klimenko, consilier din partea Partidului „ȘOR”, la ședința Consiliului Municipal Chișinău. Acesta a atras atenția...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 13:08

ULTIMA ORĂ / Alertă cu bombă la Veranda Mall: Oamenii sunt evacuați

ULTIMA ORĂ / Alertă cu bombă la Veranda Mall: Oamenii sunt evacuați

Oamenii au fost evacuați din Veranda Mall, din zona Obor, după o alertă cu bombă. Poliția și echipa pirotehnică a SRI se află la fața locului.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 12:49

Peste 700 de tone de deşeuri textile, aduse ilegal din Italia, au fost descoperite în două sate din Bihor / FOTO

Peste 700 de tone de deşeuri textile, aduse ilegal din Italia, au fost descoperite în două sate din Bihor / FOTO

Peste 700 de tone de deşeuri importate din Italia au fost descoperite abandonate în două depozite candestine din Vadu Crişului şi Ineu de Criş. Potrivit şefului Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Bihor, Mihai Togor, este vorba despre "deşeuri nepericuloase de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 12:41

Sfaturi și soluții pentru îngrijirea mâinilor uscate

Sfaturi și soluții pentru îngrijirea mâinilor uscate

Deși nu este o afecțiune periculoasă, poate fi una foarte iritantă. În cele mai multe cazuri, mâinile uscate sunt cauzate de condițiile de mediu. Vremea, de exemplu, poate usca mâinile. Spălarea frecventă a mâinilor, expunerea la substanțe chimice și anumite...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 12:36

Supa ANTIBIOTIC care te scapă de răceală

Supa ANTIBIOTIC care te scapă de răceală

Considerat unul dintre cele mai puternice alimente sănătoase cu acțiune detoxifiantă, usturoiul este un adevărat aliat al sănătății tale. Cu usturoi poți face o supă care îți susține imunitatea și reglează tranzitul intestinal.

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 20 Februarie 2020, ora: 12:00 de Iurie Colesnic

(În culisele istoriei) PRIMUL MINISTRU DE EXTERNE AL REPUBLICII MOLDOVENEŞTI

(În culisele istoriei) PRIMUL MINISTRU DE EXTERNE AL REPUBLICII MOLDOVENEŞTI Din editia print

Părintele naţionalismului din Basarabia e considerat Ion Pelivan.  

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 11:46

Proteste în toată țara. Membrii și simpatizanții Partidului „ȘOR” cer majorarea pensiilor

Proteste în toată țara. Membrii și simpatizanții Partidului „ȘOR” cer majorarea pensiilor

Peste șase mii de persoane au protestat în această dimineață împotriva guvernării socialiste criticând atitudinea acesteia în contextul ajustării pensiilor, pe care oamenii le califică drept antisociale. Acțiunile de protest, desfășurate în toate orașele...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 11:46

40% din posesorii de autovehicule nu achită taxa rutieră și respectiv nu efectuează revizia tehnică a unității de transport

40% din posesorii de autovehicule nu achită taxa rutieră și respectiv nu efectuează revizia tehnică a unității de transport

Ratările Bugetelor locale de la evaziunea fiscală a posesorilor de automobile în anul 2020 vor fi de circa 500 milioane lei. Astfel, Primăriile și autoritățile raionale vor aloca pentru întreținerea și reparația drumurilor locale 750 milioane lei în loc de 1,2 miliarde...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 11:44

Doi prieteni de pahar s-au luat la bătaie cu ciocanul și cuțitul, la OCNIȚA. Unul mort, altul reținut

Doi prieteni de pahar s-au luat la bătaie cu ciocanul și cuțitul, la OCNIȚA. Unul mort, altul reținut

Un tânăr a ajuns pe mâna poliției, după ce și-a ucis colegul de pahar. Crima a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 22:00, în orașul Ocnița. Potrivit poliției locale, victima s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 46 de ani. Acesta a fost ucis...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)