Astăzi 17 Septembrie 2019, Marţi - Ultima actualizare la ora 15:56
Abonamente

Actualitate 24 Decembrie 2018, ora 19:38

Crăciun nefericit pentru Dorin Chirtoacă. Andrei cu Maia („A.” cu „M.”) l-au tras pe sfoară

Marime Font

 Despre aceasta ne anunță liderul PL Dorin Chirtoacă pe pagina sa pe Facebook. După ce „A.” cu „M.” le-au promis public liberalilor că-i vor accepta pe lista comună a blocului, i-au trimis „unde a dus surdul roata si mutul iapa”. Sa-i propui lui Chirtoacă să candideze în Rusia sau în Găgăuzia, altfel de cât bătaie de joc nu poate fi calificat. 

 Amintim că joi, in cadrul emisiunii „În Profunzime” de la PRO TV, Maia Sandu declara că așteaptă să discute PL. Din câte se vede așteptarea a fost prea lungă, iar cei cinci candidați de la PL au fost trimiși la... Comrat. 

Această „batistă pe țambalul salvării democrației moldovenești”, vine să confirme ca noua generație de politicieni nu se deosebește prea mult de cei pe care îi blamează cu atâta zel. Modul cum au procedat cu PL, demonstrează cât se poate de clar că toate poveștile despre schimbare pe care „A.” cu „M.” le tot înșiră cu lacrimi în ochi în fața camerelor pe la diverse posturi TV, vin să camufleze adevăratul lor interes, care este ciolanul puterii.


În continuare vă propunem mesajele postate de D. Chirtoacă pe FB.

Craciun Fericit?

Astazi am primit un asemenea e-mail (vedeti poza de mai jos). Am incercat sa aflu daca este de la ACUM sau nu, dar nu am reusit. In acelasi timp, din cate stim, conform compromisului atins, deciziile cu privire la candidati se iau in comisia de meritocratie a blocului ACUM, sedinta la care trebuie sa fim prezenti si noi, cei de la PL. Pana la aceasta ora nici PL, nici PLDM, PAS sau PPDA, nimeni nu a anuntat nici un candidat, iar la CEC a fost inregistrat doar blocul electoral ACUM, nefiind inregistrate si nume de persoane. In acest sens, solicitam inca o data convocarea comisiei de meritocratie pentru a sti cine si unde candideaza, precum si pentru a vedea cu cine noi, cei de la PL, intram in competitie cu cei de la celelalte trei partide (PLDM, PAS si PPDA), iar in final cine este mai bun, conform meritelor.

Competitia a fost anuntata pentru toate circumscriptiile, nu doar pentru 7 din ele, precum si pentru toata lista de candidati pentru Parlament.

Prima solicitare de convocare a comisiei de meritocratie cu participarea PL-ului, am facut-o vineri, 21 decembrie.
In acelasi timp, mentionez ca luni 17 decembrie, cand am avut ultima sedinta PL, PLDM, PAS si PPDA, a fost agreat, ca termenul de transmitere a listei PL pentru comisia de meritocratie este vineri, 21 decembrie. Nimeni nu a avut nicio obiectie.

Pe parcursul saptamanii trecute nimeni nu a comunicat PL-ului ca se iau decizii fara noi, sau ca ar fi "tarziu" pentru a depune liste, sau ca ar exista vreo legatura intre intregistrarea blocului ACUM la CEC si depunererea listei de candidati PL pentru comisia de meritocraie etc, mai ales ca termenul agreat pentru PL, repetam, a fost, vineri 21 decembrie, iar PL l-a respectat.

Anterior, pe parcursul negocierilor cu ACUM, ni s-a comunicat constant, ca regula de aur este: "nimic nu este agreat, pana totul nu este agreat", ceea ce inseamna ca pana cand nu este decisa soarta tuturor celor 100 de candidati ACUM, nu se poate vorbi de soarta aparte a unor condidati, in cazul dat a celor de la PL.

Daca este vorba de interesul national asa cum s-a invocat de multe ori, atunci convocarea a 8-10 oameni, cati are comisia, nu ar trebui sa fie o problema. Ne putem aduna si astazi in continuare, si maine, chiar daca va fi Craciun, si 24/24 daca trebuei, ca sa nu fie mai apoi tarziu, tarziu de tot si irecuperabil pentru Republica Moldova.

ACUM a confirmat pentru agora.md ca e-mail-ul este al lor. Prin urmare, constatam ca nu ni se permite participarea in competitia interna a ACUM, pe criterii de meritocratie. Printr-o decizie luata pe la spate, nu ni se permite deloc participarea pe lista, nici in 42 de circumscriptii, si ni se propun doar urmatoarele: Briceni, Falesti, Orhei, Taraclia, Comrat, Transnistria si Rusia.

Nu este vorba numai ca ni se procun doar aceste circumscriptii, dar este vorba ca ACUM isi incalca de la primul pas propriile reguli.
S-a spus (asa este si in mecanismul aprobat si publicat de PAS si PPDA) ca se va decide pe baza de meritocratie, in competitie cu toti candidatii de la toate partidele din bloc: PL, PLDM, PAS, PPDA, precum si cu cei din societatea civila etc.

Pana in prezent, ACUM nu a anuntat nici in presa si nici noua la partid ca a stabilit ceva cu privire la candidati. Noi la sedinta de comisiei de meritocratie, condusa de M.Sandu si A.Nastase, nu am fost invitati si nu am participat ca sa auzim despre eventuale deciziii luate anterior, nici despre cele 7 circumscriptii si ca sa vedem cum aceasta decizie se ia in mod transparent, argumentat si pe baza de meritocratie. De unde atunci au aparut aceste circumscriptii, inca si "rezervate" pentru PL?

- Unde este meritocratia?
- Unde este cuvantul dat ca nu partidele, dar oamenii, anume oamenii conteaza?
- Unde sunt demnitatea si adevarul?

PL, constata ca ACUM a incalcat propriile reguli asupra carora a insistat la negocieri. PL se va intruni in sedinta si va decide cum va proceda mai departe.

Repet problema, nu este in circumscriptii, puteam sa nu ne dea niciuna, daca intr-o competitie interna ai nostri de la PL s-ar fi aratat mai putin buni decat cei de la PLDM, PAS si PPDA. Problema este ca in timp ce gangaiau prin presa despre "tarziuri" si "taraganari", inventandu-le si astea de fapt, nu au avut curajul sa ne cheme macar la o sedinta a acelei comisii si sa ne spuna in fata ce "cadou" ne pregatesc de Craciun sau si mai grav, de la bun inceput nedorind colaborarea cu PL, dar mimand-o de ochii lumii si pentru ca da bine la imagine.
Asadar, ati luat decizii nu se stie cand, nu se stie unde, fara noi, tradand astfel propriile reguli si principii, meritocratia si interesul national, lovind in speranta cetatenilor de unitate si de mobilizare pentru a debarca regimul Plahotniuc-Dodon. Ei acum vor bate din palme, se vor bucura si citam: "se vor tavali prin lacuri de emotii".

Va chem sa mai ganditi o data, iar deciziile, oricare ar fie ele, bune sau rele, favorabile sau nefavorabile PL, sa fie luate in cadrul regulilor convenite in ACUM, de fata cu PL, dechis, transparent, argumentat si asumat, nu obscur, ascunzandu-va in spatele unor e-mail-uri anonime. Mai avem timp.
Pana atunci Craciuniul este ...nefericit. Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 17 Septembrie 2019, ora: 15:47

Spectrul antidemocratic al comunismului amenință Europa

Spectrul antidemocratic al comunismului amenință Europa

 În pitorescul vechi oraș românesc Timișoara o scurtă plimbare prin Piața Libertății te va aduce în fața unei clădiri vechi banale. Intrând printr-un bar, vei ajunge la Muzeul Consumatorului Comunist, de mărimea unui apartament. Este o fascinantă fereastră...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Septembrie 2019, ora: 15:40

 Preşedintele Vladimir Putin a propus luni Arabiei Saudite să achiziţioneze un sistem de rachete fabricat în Rusia pentru a-şi apăra teritoriul, după atacurile cu drone care i-au vizat instalaţiile petroliere la sfârşitul săptămânii, informează AFP.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Septembrie 2019, ora: 15:22

În 2016, SUA au închis două vile ale Ambasadei Rusiei. Yahoo News a aflat că acolo activau centre de spionaj

În 2016, SUA au închis două vile ale Ambasadei Rusiei. Yahoo News a aflat că acolo activau centre de spionaj

În decembrie 2016, autoritățile americane au anunțat închiderea a două vile ale ambasadei ruse, aflate în New York și Maryland și expulzarea a 35 de diplomați ruși. La acea vreme s-a relatat oficial că Statele Unite au făcut un astfel de pas din cauza presupusei...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Septembrie 2019, ora: 14:46

Sonata lui Woldi în re-minor pentru patru mâini

Sonata lui Woldi în re-minor pentru patru mâini

 Puteți, bineînțeles, citi romanul lui Oleg Serebrian „Woldemar” și fӑrӑ a fi citit în prealabil „Cântecul mӑrii”. Veți rămâne la fel de încântați, vrăjiți, fermecați... Cu atât mai mult că romanul conține...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Septembrie 2019, ora: 13:07

Prim-ministrul Maia Sandu efectuează o vizită de lucru la Washington, D.C.

Prim-ministrul Maia Sandu efectuează o vizită de lucru la Washington, D.C.

Prim-ministrul Maia Sandu întreprinde, în perioada 18-19 septembrie, o vizită oficială în Statele Unite ale Americii.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Septembrie 2019, ora: 12:38

Lilian Carp: „Semnarea acordului ACUM-PSRM trebuia condiționată cu retragerea lui Țurcan de la CC”

Lilian Carp: „Semnarea acordului ACUM-PSRM trebuia condiționată cu retragerea lui Țurcan de la CC”

Deputații Blocului „ACUM”, Lilian Carp, Iurie Reniță și Octavian Țîcu, nu au discutat despre o eventuală părăsire a acestei entități politice, așa cum au scris astăzi, pe surse, unele instituții media.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Septembrie 2019, ora: 12:33

Arina Spătaru renunță la calitatea de membru al Biroului politic permanent al Platformei DA. „Un partid nu se ține doar pe DISCURSURILE unui lider”

Arina Spătaru renunță la calitatea de membru al Biroului politic permanent al Platformei DA. „Un partid nu se ține doar pe DISCURSURILE unui lider”

„Să plec din organul de conducere, în care vocea mea în perioada de iulie-septembrie anului curent nu a fost auzită şi nu a avut nicio valoare. Din păcate conducerea partidului n-a conturat clar organizațiilor locale teritoriale regulile cu care identificăm candidații...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Septembrie 2019, ora: 12:05

A fost REȚINUT directorul agenției de presă SPUTNIK-MOLDOVA în legătură cu jaful miliardului / DOCUMENT

A fost REȚINUT directorul agenției de presă SPUTNIK-MOLDOVA în legătură cu jaful miliardului / DOCUMENT

Șeful agenției de știri Sputnik-Moldova, Vladimir Novosadiuk, a fost reținut astăzi în Chișinău. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Septembrie 2019, ora: 12:03

„Canal 2” renunță la frecvența națională de emisie care a aparținut anterior TVR

„Canal 2” renunță la frecvența națională de emisie care a aparținut anterior TVR

Telestar Media SRL, deţinătoarea licenţelor de emisie a posturilor de televiziune Canal 2 şi Canal 3, a anuţat astăzi că renunţă la frecvenţa naţională pentru Canal 2, care a aparţinut anterior postului de televiziune TVR Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Septembrie 2019, ora: 11:36

SCHIMBARE PAS CU PAS / Viorel Morari a fost restabilit în funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție

SCHIMBARE PAS CU PAS / Viorel Morari a fost restabilit în funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție

Marți, 17 septembrie 2019, Procurorul General interimar, Dumitru Robu, a semnat Ordinul de restabilire în funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție a domnului Viorel Morari.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Septembrie 2019, ora: 11:04

OPINIE /// Reținerile spectaculoase s-au făcut doar pentru a ACOPERI mediatic semnarea RUȘINOASĂ a acordului de guvernare ACUM-PSRM

OPINIE /// Reținerile spectaculoase s-au făcut doar pentru a ACOPERI mediatic semnarea RUȘINOASĂ a acordului de guvernare ACUM-PSRM

În seara zilei de ieri coaliția PSRM-ACUM a realizat mai multe acțiuni reprobabile, care șubrezesc și mai mult încrederea oamenilor că lucrurile pot fi îndreptate în Republica Moldova de actuala guvernare.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Septembrie 2019, ora: 10:51

Reghina Apostolova este în stare GRAVĂ la spital. A făcut accident vascular cerebral

Reghina Apostolova este în stare GRAVĂ la spital. A făcut accident vascular cerebral

Reghina Apostolova a făcut accident vascular cerebral şi a fost internată la spitalul de Urgenţă din Capitală, în secţia Epileptologie.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Septembrie 2019, ora: 10:41

Rusia: Explozie la centrul Vector, unul dintre cele două locuri de pe Pământ unde mai există virusul variolei

Rusia: Explozie la centrul Vector, unul dintre cele două locuri de pe Pământ unde mai există virusul variolei

O explozie de gaze a provocat un incendiu la un laborator rus ce deține mai multe virusuri periculoase precum variola sau ebola, au anunțat autoritățile, potrivit Guardian.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Septembrie 2019, ora: 09:55

Chirtoacă îi acuză pe Dodon, Sandu și Greceanîi că au semnat pe ASCUNS acordul de alianță ACUM-PSRM

Chirtoacă îi acuză pe Dodon, Sandu și Greceanîi că au semnat pe ASCUNS acordul de alianță ACUM-PSRM

Nastase, care spunea ca nu trebuie semnat nimic, s-a ascuns la umbra crucii si a disparut cu totul. In locul sau a aparut Slusari.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Septembrie 2019, ora: 09:44

Consiliul de coordonare a politicilor anticorupție și reformei justiției pe lângă Prim-ministru s-a întrunit în prima ședință

Consiliul de coordonare a politicilor anticorupție și reformei justiției pe lângă Prim-ministru s-a întrunit în prima ședință

Ieri, 16 septembrie, a avut loc prima ședință a Consiliului de coordonare a politicilor anticorupție și reformei justiției, prezidată de Prim-ministrul Maia Sandu.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Septembrie 2019, ora: 09:29

Reacția Maiei Sandu după modificarea Legii Procuraturii prin care ȘEFUL PG va fi ALES de Guvern

Reacția Maiei Sandu după modificarea Legii Procuraturii prin care ȘEFUL PG va fi ALES de Guvern

Șefa Guvernului a făcut primele comentarii după ce deputații au aprobat modificările propuse de Ministerul Justiției la Legea Procuraturii. Maia Sandu afirmă că este departe momentul în care vom putea răsufla ușurați că avem un procuror general integru, dar ceea ce au făcut...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Septembrie 2019, ora: 09:25

Chișinăul, paralizat de la primele ore ale zilei: Ce se întâmplă

Chișinăul, paralizat de la primele ore ale zilei: Ce se întâmplă

Pe mai multe străzi din Capitală s-au creat ambuteiaje încă de pa primele ore ale dimineții. S-a circulat cu dificultate în special pe strada Mihai Viteazul din Chișinău.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Septembrie 2019, ora: 09:03

Atacurile care au vizat cele mai mari rafinării din lume, comise cu armament iranian, anunţă coaliţia saudită

Atacurile care au vizat cele mai mari rafinării din lume, comise cu armament iranian, anunţă coaliţia saudită

Atacurile care au vizat rafinării saudite au fost comise cu armament iranian şi nu au fost lansate din Yemen, a anunţat luni seară coaliţia internaţională condusă de Arabia Saudită, informează agenţia de presă Reuters, citată de Mediafax. "Rezultatele preliminare arată că...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Septembrie 2019, ora: 08:54

Diacov aruncă bomba! Fostul procuror al Capitalei face dezvăluiri incendiare despre Stația de Epurare

Diacov aruncă bomba! Fostul procuror al Capitalei face dezvăluiri incendiare despre Stația de Epurare

Fostul procuror al Capitalei și candidatul „Partidului Nostru” pentru funcția de primar al Chișinăului, Ion Diacov, spune argumentat de unde pornesc problemele la Stația de Epurare.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Septembrie 2019, ora: 08:45

DOC / Acordul ACUM-PSRM a fost semnat de Dodon, Sandu și Greceanîi. Năstase nu l-a semnat, în schimb au semnat Ceban, Popșoi și Slusari

DOC / Acordul ACUM-PSRM a fost semnat de Dodon, Sandu și Greceanîi. Năstase nu l-a semnat, în schimb au semnat Ceban, Popșoi și Slusari

Acordul este semnat de președintele Igor Dodon, prim-ministra Maia Sandu; președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi, și de deputații: Ion Ceban, Mihail Popșoi și Alexandru Slusari. Textul acordului semnat de PSRM și ACUM a fost publicat de către vicepreședintele Parlamentului...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Septembrie 2019, ora: 08:38

Țîcu, Carp și Reniță ar urma să părăsească blocul ACUM după ce acesta a decis să-și întărească alianța cu Partidul pro-rus al socialiștilor lui Dodon

Țîcu, Carp și Reniță ar urma să părăsească blocul ACUM după ce acesta a decis să-și întărească alianța cu Partidul pro-rus al socialiștilor lui Dodon

Cel puțin doi deputați și-au manifestat intenția de a părăsi Blocul ACUM, după ce Platforma DA și PAS au semnat un nou acord de guvernare cu Partidul Socialiștilor, informează portalul pro-guvernamental cotidianul.md

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Septembrie 2019, ora: 07:44

Alexandru Tănase: Reforma procuraturii și formula politizării perfecte

Alexandru Tănase: Reforma procuraturii și formula politizării perfecte

Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru modificarea Legii Procuraturii. În cadrul ședinței de Guvern, Premierul Maia Sandu a declarat: „Guvernul a votat cel mai important proiect de lege pe Reforma Procuraturii. Este o decizie curajoasă, asumată de colegii mei din Guvern, care...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Septembrie 2019, ora: 07:31

Sky News: Foamea nepotolită pe parcursul zilei se poate lăsa cu decizii proaste

 Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Dundee, Scoţia, au arătat că senzaţia de foame poate afecta felul în care oamenii iau decizii importante, ei devenind grăbiţi şi lipsiţi de răbdare, relatează Sky News.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)