Tendințe

Creează biroul perfect

Cu siguranţă, ai văzut pe internet pozele cu birourile de la Google sau Yahoo. „Creativitate!”, scrie pe ele… În asemenea spaţii, nu tu aştepţi muzele cu ochii în tavan, ci ele se aşază cuminţi în braţele tale. Un birou colorat, care să te inspire la muncă, depinde şi de tine. Noi îţi dăm câteva idei, cu ajutorul cărora vei reuşi să transformi oficiul într-un loc primitor, în care vei ajunge cu plăcere în fiece dimineaţă.

În orice birou, cuvântul de ordine este concentrarea. De aceea, primul lucru pe care ţi-l recomandăm insistent este să eviţi oglinzile, ale căror reflexii ar putea dăuna gândurilor tale. Tot concentrării vor dăuna rafturile şi etajerele suspendate deasupra capului.

Totodată, te încurajăm să agăţi pe pereţi sau să aşezi pe birou fotografii cu membrii familiei tale, mai ales cu strămoşii tăi. Astfel, biroul tău va căpăta o energie pozitivă prin forţele trecutului, care sunt simboluri de înţelepciune. Dacă, totuşi, nu vrei să-ţi aduci viaţa personală la serviciu, decorează-ţi pereţii cu picturi sau postere care să te reprezinte. Cei care vor călca pragul biroului tău vor găsi o primă temă de discuţie.

În cazul în care, însă, nu eşti o cunoscătoare a artei, cumpără rame de diferite dimensiuni, culori sau mărimi şi aranjează-le simetric pe unul dintre pereţi. La birou nu e cazul să fii modestă cu realizările tale. Aşadar, aşază în văzul tuturor diplomele pe care le primeşti în urma diferitelor cursuri – fie cele de specialitate, fie cele de culinărie.

Plantele sunt „ingredientele secrete” care oferă biroului tău o atmosferă vie, creativă şi elegantă. Optează pentru plante sănătoase cu frunze mari, care favorizează fluxurile de energie, absorb undele negative emise de aparatele electrice (computer, telefon etc.) şi chiar încurajează iniţiativa şi creativitatea. Şi nu uita: pentru a te simţi în siguranţă la locul de muncă, poziţionează biroul astfel, încât să stai cu spatele la perete. În acest fel, nu vei tresări şi nu va trebui să te întorci de fiecare dată când cineva va bate la uşă.

Silvia Ursu 
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *