Actualitate

Crengile rupte în urma intemperiei vor fi transformate în peleţi

Majoritatea arborilor căzuţi şi a crengilor rupte în urma ninsorilor din aprilie au fost depozitate pe stadionul republican din capitală. Potrivit autorităţilor municipale, crengile vor fi vândute mai multor agenţi economici în schimbul unui preţ simbolic.

„Această masă vegetală va fi folosită ulterior la fabricarea rumeguşului, acum suntem în căutare, discutăm cu agenţii economici care dispun de utilaj special pentru a toca aceste ramuri şi a fabrica rumeguş. Vor fi încheiate contracte, bineînţeles”,a declarat șeful adjunct al Asociației de Gospodărire a Spaţiilor Verzi, Galina Leahu.

Lemnul copacilor doborâţi va fi vândut la un preț redus angajaţilor de la Spaţii Verzi, dar și cetățenilor. „Lemnul mare care am reuşit să-l acumulăm şi l-am depozitat este luat la evidenţă contabilă şi va fi vândut, în primul rând, angajaţilor noştri, pentru că avem peste 500 de angajaţi. Dacă vor fi rezerve, vor fi vândute cetăţenilor care vor depune cereri”, a mai spus Galina Leahu.

În urma intemperiei, aproximativ zece mii de arbori au fost doborâţi. Potrivit municipalităţii, pagubele se estimează la 70 de milioane de lei. 

sursa: hotnews.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *