Actualitate

Crima de la Metro a fost planificată jumătate de an: Doi foşti încasatori ar fi implicaţi

Potrivit lui Bodrug, liderul grupării criminale, în vârstă de 32 de ani, a fost anterior vizat în două cauze penale, însă vinovăţia acestuia nu a putut fi demonstrată.

„În cadrul anchetei, s-a stabilit că doi membri ai grupării au activat anterior în calitate de încasatori. Toţi cei reţinuţi erau obsedaţi de armament şi practic săptămânal, plecau la TIR pentru a se întrena. Comiterea jafului a fost planificat timp de jumătate de an, cu repartizarea rolului şi procurarea maşinilor. Atacatorii au mers şi la alte magazine, însă Metro 2 a fost punctul final”, a declarat Ion Bodrug.

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile suspecţilor, forţele de ordine au confiscat un adevărat arsenal de armament.

„Între 4-5 iulie, au fost efectuate percheziţii atât la domiciliile suspecţilor, cât şi la un depozit din raionul Anenii Noi. Astfel au fost depistate 5 pistoale de tip AKA, 5 mii de cartuşe, 16 explozibile, 23 de încărcătoare pentru pistoale automate de tip „Kalashnikov”, 19 explozive fumigene, patru veste antiglonţ, circa jumătate de kilogram de trotil, un detunător, patru amortizatoare, un pistol de tip PM, care a fost sustras de la încasator, 3 pistoale de model Bloc, inclusiv alte seturi de armament militar. Totodată, a fost găsită şi o parte din banii furaţi, circa zeci de mii de lei”, a precizat şeful Secţiei urmărire penală în cauze excepţionale a Procuraturii Generale, Cornel Bratunov.

Potrivit procurorului, membrii grupării criminale sunt persoane cu experienţă militară, care intenţionau să participe la conflictul din Ucraina. „Liderul grupării a participat deja la conflictele militare din Caucaz şi Ucraina. Putem spune că acesta este un mercenar”, susţine Bratunov.

Toţi au fost reţinuţi pe teritoriul Republicii Moldova. Oamenii legii susţin că o parte din arme au fost procurate din regiunea transnistreană.

Ion Bodrug a menţionat că scopul principal al atacatorilor a fost să fure o sumă mare de bani, însă nu exclude faptul că ar fi fost şi alte motive. Şeful IGP a ţinut să precizeze că gruparea criminală urma să organizeze o altă crimă, în toamnă, însă nu a oferit alte detalii.

Reamintim că, în data de 30 mai, un angajat al "Victoriabank" a fost împușcat mortal, în jurul orei 22.00, iar alţi doi au fost răniţi, după ce angajaţii au ridicat încasările de la filiala băncii de la centrul comercial Metro din sectorul Râşcani al capitalei. Cele trei persoane au fost împușcate chiar în fața magazinului. În acea seară s-ar fi furat de la încasatori aproximativ 1,5 milioane de lei. În momentul atacului s-au tras 47 de focuri de armă dintr-un automat Kalashnikov AK-74.

sursa: realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *