Actualitate

Crimă suspectă: O militantă siriană din opoziţie şi fiica sa jurnalistă, găsite moarte în apartamentul lor la Istanbul

Corpurile neînsufleţite ale lui Aroubeh Barakat, în vârsta de 60 de ani, şi fiicei sale Halla Barakat, în vârsta de 22 de ani, au fost găsite joi seara de poliţie, care a fost alertată de rude neliniştite că nu reuşesc să le contacteze pe cele două femei.

Potrivit agenţiei Dogan, vecini ai celor două femei, care locuiau în cartierul Uskudar, pe ţărmul asiatic al Istanbulului, au afirmat că victimele aveau gâtul tăiat.

Cotidianul turc Hurriyet a scris că cele două femei au fost ucise în urmă cu câteva zile, iar corpurile lor stropite cu un produs detergent pentru a întârzia apariţiei mirosului de putrefacţie. Sora lui Aroubeh Barakat, Shaza, a confirmat de altfel pe Facebook moartea lor, declarând că cele două femei fuseseră "asasinate de mâinile nedreptăţii şi ale tiraniei". Potrivit aceleiaşi surse, Aroubeh Barakat se opusese încă din anii ’80 puterii siriene, mai întâi lui Hafez al-Assad, iar apoi fiului său Bashar, care i-a succedat la putere în anul 2000.
Citește și: Cum face DNA jocurile în interiorul PSD: Sevil Shhaideh, lovitura care îl CUTREMURĂ pe Dragnea

Familia celor două femei apreciază că moartea lor ar putea fi legată de activităţile din opoziţie ale lui Aroubeh Barakat, a indicat pe Facebook un activist sirian, Rami Jarrah.

Tânăra jurnalistă Halla Barakat lucra pentru site-ul de informaţii Orient News şi fusese de asemenea angajată de canalul anglofon al televiziunii publice turce TRT.

De la declanşarea conflictului în Siria, în martie 2011, aproape trei milioane de sirieni – prinre care numeroşi oponenţi ai preşedintelui Bashar al-Assad – s-au refugiat în Turcia. Numeroşi opozanţi şi jurnalişti sirieni refugiaţi în Turcia au informat despre primirea unor ameninţări cu moartea la adresa lor.

În 2015, doi jurnalişti sirieni, originari din oraşul Raqqa – bastion al grupării jihadiste Statul Islamic în nordul Siriei – au fost găsiţi cu gâtul tăiat în sudul Turciei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *