Guvern

Criminaliştii de la MAI au primit echipament de la americani

William Moser a declarat că evenimentul de astăzi este un exemplu de angajament în cadrul relaţiei dintre ambele părţi. Echipamentul criminalistic urmează să fie repartizat comisariatelor raionale pentru a spori capacităţile de a investiga infracţiunile. Echipamentul va permite criminaliştilor să folosească metode ştiinţifice în investigarea crimelor. Criminaliştii au participat la un curs de formare, în cadrul căruia au fost instruiţi în utilizarea acestui echipament.

Ministrul afacerilor interne, Dorin Recean, a declarat că evenimentul are două componente foarte importante pentru asigurarea procesului de investigare. Una este legată nemijlocit de echipament şi anume aspectul practic, iar cealaltă ţine de partea intelectuală legată de instruire. "Republica Moldova depune eforturi pentru a-şi asuma mai multe angajamente pe plan naţional şi regional pentru combaterea crimelor care au conotaţie nu doar locală, dar şi internaţională", a notat ministrul.

Valoarea seturilor donate este de 40 de mii de dolari, iar pe parcursul anilor Ambasada SUA a donat Ministerului Afacerilor Interne echipament în valoare de peste 800 de mii de dolari. 

Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *