Criminaliştii de la MAI au primit echipament de la americani

publicat în Guvern pe 15 August 2012, 19:16

Ambasada Statelor Unite al Americii a donat miercuri, 15 august, criminaliştilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne utilaj şi materiale de consum pentru cercetare la faţa locului. Cele 18 kit-uri donate conţin aparate de fotografiat şi accesorii de ultima generaţie, truse pentru colectarea probelor, pentru prelevarea amprentelor digitale, precum şi pentru reconstituirea traiectorii gloanţelor, transmite Info-Prim Neo. 

William Moser a declarat că evenimentul de astăzi este un exemplu de angajament în cadrul relaţiei dintre ambele părţi. Echipamentul criminalistic urmează să fie repartizat comisariatelor raionale pentru a spori capacităţile de a investiga infracţiunile. Echipamentul va permite criminaliştilor să folosească metode ştiinţifice în investigarea crimelor. Criminaliştii au participat la un curs de formare, în cadrul căruia au fost instruiţi în utilizarea acestui echipament.

Ministrul afacerilor interne, Dorin Recean, a declarat că evenimentul are două componente foarte importante pentru asigurarea procesului de investigare. Una este legată nemijlocit de echipament şi anume aspectul practic, iar cealaltă ţine de partea intelectuală legată de instruire. "Republica Moldova depune eforturi pentru a-şi asuma mai multe angajamente pe plan naţional şi regional pentru combaterea crimelor care au conotaţie nu doar locală, dar şi internaţională", a notat ministrul.

Valoarea seturilor donate este de 40 de mii de dolari, iar pe parcursul anilor Ambasada SUA a donat Ministerului Afacerilor Interne echipament în valoare de peste 800 de mii de dolari. 

Moldpres