Astăzi 19 Octombrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 17:44
Abonamente

Artă 19 Ianuarie 2012, ora 08:00    Din editia print

Cristina Scarlat: Trebuie să avem grijă ce muzică promovăm

Marime Font

 

 
 

Cristina Scarlat s-a născut în 1981 la Chişinău şi este absolventă a Colegiului de Muzică „Ştefan Neaga”.  

În 2001 a fost distinsă cu Premiul Mare la Concursul republican de romanţe „Crizantema de Argint”. Este laureată a Festivalului Internaţional de Muzică „Şlagărul de aur” (Moghiliov). Tot în 2001 a ocupat locul trei la Concursul Internaţional „Crizantema de Aur” (Târgovişte, România). Este laureată a Premiului III la Concursul cântecului de estradă „Slaveanskaia zvezda” (Oriol), iar în toamna lui 2011 a obţinut Premiul III la Festivalul „Slaveanski bazar” din Vitebsk, Belarus.

Cristina Scarlat a revenit la activităţile artistice, după odihna meritată pe care a avut-o în urma unui turneu obositor şi plin de emoţii în România. Actualmente, ea îşi canalizează forţele asupra lansării noii sale piese „Refugiu în iubire”. Melodia a fost scrisă în urmă cu şase luni de unul dintre textierii şi prietenii săi, Ivan Aculov, fiindu-i oferită drept cadou de ziua sa. Autoarea textului este Lidy Scarlat, cea care i-a scris şi piesa pentru Eurovision-ul de anul trecut. „Ivan s-a gândit că un dar mai frumos decât să-mi ofere o piesă nu putea exista şi a avut dreptate. El nu a compus ceea ce poate aş fi vrut eu, ci ceea ce a simţit el”, ne-a mărturisit cântăreaţa. Melodia a fost lăsată pentru o vreme, iar recent interpreta a revenit asupra ei, dându-i o faţetă inedită. Ea susţine că abandonarea pieselor ţine de o tehnică de lucru neconvenţională. Melodiile sunt lăsate să se „coacă” o vreme, după care sunt reluate şi refăcute, iar mai apoi înregistrate.Aflată încă sub impresiile turneului din România, interpreta ne-a spus că, deşi şi cei de peste Prut nu stau prea bine cu banii, totuşi nu ezită să treacă pragul instituţiilor de cultură. „Am fost impresionată de faptul că sălile pentru spectacole au fost pline. Asta m-a făcut să cred că oamenii îşi găsesc şi timp, dar şi bani pentru a investi în suflet - de altfel, cea mai preţioasă „investiţie”. Cristina speră că acest „preludiu artistic” va avea continuitate.

Cu toate că este rezervată în privinţa unor noi colaborări, cântăreaţa se bucură că este în curs de derulare un nou concept de spectacole, cu echipa Orchestrei de cameră a Filarmonicii. Un detaliu picant pe care ni l-a oferit artista ţine de flirtul său cu stilul rock. „Cred că noi, interpreţii, trebuie să începem a ne asuma responsabilitatea de a educa publicul, chiar şi cu o mică-mare întârziere. De aceea, trebuie să avem grijă ce muzică promovăm”.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Octombrie 2018, ora: 11:30

Poate SUA determina Coreea de Nord să renunțe la arme nucleare?

Poate SUA determina Coreea de Nord să renunțe la arme nucleare? Din editia print

 În ciuda unui start fals, Statele Unite ar putea încă încheia un tratat de denuclearizare cu Coreea de Nord. Doar să nu interpreteze greşit semnalele.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Octombrie 2018, ora: 11:06

Ortodoxia, cea mai eficientă armă a lui Putin în România

Ortodoxia, cea mai eficientă armă a lui Putin în România

 Pentru că percepția Rusiei în opinia publică românească este preponderent negativă, cea mai eficientă metodă de a mai reduce din resentimente este dialogul ecumenic ortodox.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Octombrie 2018, ora: 00:50

Festivalurile și gunoiul

În R. Moldova, ar trebui să fie instituită o medalie pentru Festivalul Anului, și alta pentru Murdăria Anului, care rămâne după aceste petreceri

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 18 Octombrie 2018, de Moni Stănilă

Interimatul – o situație de luat în seamă?

Știm noi foarte bine cum merg treburile din patru în patru ani. Toate partidele de la putere se apucă de proiecte în ultimul an de mandat. Și se apucă serios.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2018, de Constantin Tănase

De ce la moldoveni omul rău îl conduce pe omul frumos?

Din punct de vedere lingvistic, antonimul omului frumos e omul urât, din punctul de vedere al moralei însă antonimul omului frumos e omul rău.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Octombrie 2018, de Moni Stănilă

Să fie paradis

Săptămâna aceasta am fost la o întâlnire cu fascinantul scriitor Matei Vișniec în cadrul Festivalului Internațional de Teatru FESTIS, ediția a III-a, de la Chișinău, unde a fost proiectat filmul documentar „Parisul lui Matei”, realizat de TVR Iași.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 15 Octombrie 2018, de Dan Nicu

Tiraspol-Chişinău: rachete contra concesii

Începând de marţi, 9 octombrie, automobilele înmatriculate în regiunea transnistreană sunt admise în traficul internaţional, primind „plăci neutre”, aprobate de Chişinău.

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Octombrie 2018, de Constantin Tănase

Nopțile Moldovei suverane

(Pastel politic, compus din mai multe părți despărțite noaptea de Găinușa cerească) Deschide, mândruță, ușa Că răsare Găinușa…

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Octombrie 2018, de Moni Stănilă

Cultura sarmalelor

Pe 23 septembrie, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” a avut loc un eveniment, organizat de Asociația Bibliotecarilor din Moldova, Programul Novateca, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, Biblioteca...

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Octombrie 2018, de Silviu Tănase

Cine sunt cei care au luptat ca 10TV să rămână fără finanțare și să-și sisteze activitatea?

Am decis să înșir totuși câteva gânduri referitoare la ultimul scandal generat de „prietenii strategici” ai ziarului TIMPUL, deși inițial intenționam să nu reacționăm în niciun fel.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md