Artă

Cristina Scarlat: Trebuie să avem grijă ce muzică promovăm

În 2001 a fost distinsă cu Premiul Mare la Concursul republican de romanţe „Crizantema de Argint”. Este laureată a Festivalului Internaţional de Muzică „Şlagărul de aur” (Moghiliov). Tot în 2001 a ocupat locul trei la Concursul Internaţional „Crizantema de Aur” (Târgovişte, România). Este laureată a Premiului III la Concursul cântecului de estradă „Slaveanskaia zvezda” (Oriol), iar în toamna lui 2011 a obţinut Premiul III la Festivalul „Slaveanski bazar” din Vitebsk, Belarus.

Cristina Scarlat a revenit la activităţile artistice, după odihna meritată pe care a avut-o în urma unui turneu obositor şi plin de emoţii în România. Actualmente, ea îşi canalizează forţele asupra lansării noii sale piese „Refugiu în iubire”. Melodia a fost scrisă în urmă cu şase luni de unul dintre textierii şi prietenii săi, Ivan Aculov, fiindu-i oferită drept cadou de ziua sa. Autoarea textului este Lidy Scarlat, cea care i-a scris şi piesa pentru Eurovision-ul de anul trecut. „Ivan s-a gândit că un dar mai frumos decât să-mi ofere o piesă nu putea exista şi a avut dreptate. El nu a compus ceea ce poate aş fi vrut eu, ci ceea ce a simţit el”, ne-a mărturisit cântăreaţa. Melodia a fost lăsată pentru o vreme, iar recent interpreta a revenit asupra ei, dându-i o faţetă inedită. Ea susţine că abandonarea pieselor ţine de o tehnică de lucru neconvenţională. Melodiile sunt lăsate să se „coacă” o vreme, după care sunt reluate şi refăcute, iar mai apoi înregistrate.

Aflată încă sub impresiile turneului din România, interpreta ne-a spus că, deşi şi cei de peste Prut nu stau prea bine cu banii, totuşi nu ezită să treacă pragul instituţiilor de cultură. „Am fost impresionată de faptul că sălile pentru spectacole au fost pline. Asta m-a făcut să cred că oamenii îşi găsesc şi timp, dar şi bani pentru a investi în suflet – de altfel, cea mai preţioasă „investiţie”. Cristina speră că acest „preludiu artistic” va avea continuitate.

Cu toate că este rezervată în privinţa unor noi colaborări, cântăreaţa se bucură că este în curs de derulare un nou concept de spectacole, cu echipa Orchestrei de cameră a Filarmonicii. Un detaliu picant pe care ni l-a oferit artista ţine de flirtul său cu stilul rock. „Cred că noi, interpreţii, trebuie să începem a ne asuma responsabilitatea de a educa publicul, chiar şi cu o mică-mare întârziere. De aceea, trebuie să avem grijă ce muzică promovăm”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *