Actualitate

Criticati pentru ca au sarbatorit Ziua Europei

Doi primari din raionul Floresti au fost criticati in ziarul raional „Drapelul” pentru ca, la 9 mai, au sarbatorit Ziua Europei, si nu Ziua Victoriei. E vorba de primarii Vasile Patrasco din s. Domulgeni si Gheorghe Falca, primar in com. Ghindesti.
Reporterul ziarului „Drapelul” s-a aratat indignat de faptul ca V. Patrasco, in cuvantarea sa, a anuntat ca e Ziua Europei, spunand ca „nazistii si comunistii, acum 64 de ani, au dezlantuit al doilea razboi mondial, in care au decedat zeci de milioane de oameni”.

In ziar mai este criticat faptul ca a rasunat imnul Uniunii Europene. Este clar ca nimeni nu e impotriva acestui imn, mai cu seama ca e muzica clasica universala, dar cel putin e straniu de ce nu a rasunat imnul RM”, se intreaba reporterul. Si presedintele Consiliului raional al veteranilor, F. Matrinciuc, a aparut cu o reactie in „Drapelul”. „Primarul satului Domulgeni denatureaza faptele istorice si am ramas perplex. Oare un asemenea om poate sa conduca un sat?”, se intreaba Matrinciuc. Cei doi primari mai sunt invinuiti ca nu au fost in stare sa adune lume, ca au avut discursuri neclare etc.

Vasile Patrasco si Gheorghe Falca au cerut dreptul la replica, dar conducerea „Drapelului” le-a spus ca aceasta problema trebuie discutata in consiliul local. Dorind totusi ca si opinia lor sa fie cunoscuta, cei doi primari s-au adresat redactiei ziarului TIMPUL. „Autorul articolului a denaturat cele spuse de mine la miting. Nu am declarat ca nazistii si comunistii au dezlantuit razboiul, ci „comunistii impreuna cu nazistii au pornit razboiul cu 70 de ani in urma, odata cu semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov, la 23 august 1939, si invadarea Poloniei, la 1 septembrie 1939. Am spus un adevar de care unii se feresc, dar asta nu inseamna ca as fi ofensat memoria celor ce nu s-au intors de pe campul de lupta (ostasi care si-au aparat cu adevarat patria), ci am aratat cu degetul la criminalii care au declansat, de fapt, acest razboi. Totodata, veteranilor din satul Domulgeni le-am oferit cadouri banesti si am organizat o masa de pomenire”, ne-a declarat Vasile Patrasco, primar la Domulgeni.
„Sunt veteran al razboiului din Afganistan si, deci, am suferit pe propria piele consecintele unui razboi. Cred ca e lesne de inteles ce atitudine am fata de toti veteranii”, a declarat Gheorghe Falca, celalalt primar criticat.

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *