Sport

Criza financiara ataca tot mai dur fotbalul autohton

Nu in zadar presedintele Federatiei Moldovenesti de Fotbal (FMF), Pavel Cebanu, a refuzat sa anunte, la finele ultimei editii disputate a Diviziei Nationale, cate si care echipe vor evolua in noul sezon, in esalonul superior al fotbalului autohton.
Banuia edilul FMF ca acea criza financiara care bantuie prin toata lumea, dar ataca nemilos mai ales statele cu economii mai slabe, poate provoca „victime” si printre cluburile de fotbal.

Temerile oficialilor, exprimate si de alti experti ai jocului cu balonul rotund, din pacate, au fost confirmate. Recent, doua cluburi au anuntat simultan ca nu vor participa in sezonul 2009-2010 al Diviziei Nationale. Ei bine, Rapid Ghidighici, indiferent de formatiile cu care se afla in tandem, ne-a obisnuit deja cu abandonurile competitionale. In aceste conditii, disparitia formatiei CSCA-Rapid, nu a impresionat in mod special amatorii de fotbal. Mai regretabila pare a fi retragerea din activitatea competitionala a formatiei Tiligul-Tiras Tiraspol, unul din „decanii” campionatului moldovenesc independent, adica editiile de dupa anii `90 ai secolului trecut. Nu putem sa nu ne amintim de prima finala a Cupei R. Moldova, in care nistrenii au fost umiliti de echipa Bugeac Comrat cu scorul de 5-0, adversara sa completand lista formatiilor defuncte de multi ani.
 

Disparitia echipelor din fotbalul autohton devine un fenomen regretabil si extrem de neplacut, si aceste evenimente nu s-au consumat doar pe durata mult mediatizatei crize financiare. Insa palmaresul formatiilor care nu mai exista trebuie sa ramana imprimat in istoria fotbalului autohton. Din aceste considerente, dam publicitatii lista tuturor echipelor care au disparut pe parcursul anilor, pentru a nu le uita si a onora rezultatele pe care le-au inregistrat: Agro, Besiktas, Constructorul, MHM-93, Moldova-Gaz, Sportul Studentesc, Stimold, Steaua, Tebas, Torentul, Unisport-Auto, Haiduc-Sporting USM, Eicomena si ULIM (toate din Chisinau); Tricon si Victora (ambele din Cahul), Petrocub si FC Hancesti (ambele din raionul Hancesti), Attila (Ungheni), Bugeac (Comrat), Codru (Calarasi), Constructorul (Leova), Cristalul (Falesti), Moldova (Boroseni), Nistru (Cioburciu), Progresul (Briceni), Roma (Balti), Speranta (Nisporeni), Spumante (Cricova), FC Tighina, Universul (Ciuciuleni), FC Floreni, Happy End (Camenca), Ciuhur (Ocnita), Energeticianul (Dubasari).
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *