Media

CRIZĂ: Telesport intră în faliment

 Societatea Telesport Intermedia SRL a solicitat Tribunalului Bucureşti, în data de 27 iulie, deschiderea procedurii insolvenţei, potrivit datelor publicate pe site-ul Tribunalului Bucureşti (TB).

TB a admis solicitarea Telesport Intermedia SRL, în şedinţa din 2 august. Sentinţa TB este definitivă şi executorie, putând fi atacată cu recurs, în termen de şapte zile de la comunicare.

"Admite cererea debitorului SC Telesport Intermedia SRL (…), în temeiul art. 107 alin 1 rap. la art. 32 alin. 1 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei, dispune intrarea în faliment prin procedura simplificată a debitorului. În temeiul art. 107 alin. 2 din lege, ridică dreptul de administrare al debitorului şi dispune dizolvarea societăţii debitoare", se arată în sentinţa Tribunalului Bucureşti.

Totodată, instanţa a dat dispoziţie tuturor băncilor la care debitorul are disponibil în conturi să nu dispună de acestea fără un ordin al judecătorului sindic sau al lichidatorului, obligaţia de înştiinţare a băncilor revenindu-i lichidatorului.

"Dispune sigilarea bunurilor din averea debitorului, în sarcina lichidatorului judiciar. Stabileşte termen de maxim 10 zile de la data notificării deschiderii procedurii falimentului de predare a gestiunii averii de la debitor către lichidator, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate până la deschiderea procedurii. Dispune întocmirea şi predarea către lichidator, în termen de maxim 10 zile de la intrarea în faliment, a unei liste cuprinzând numele şi adresele creditorilor şi toate creanţele acestora, cu indicarea celor născute după data introducerii cererii de deschidere a procedurii. Fixează următoarele termene limită: a) termenul limită de depunere, de către creditori, a opoziţiilor la sentinţa de deschidere a procedurii – 15 zile de la notificare, precum şi termenul de soluţionare a opoziţiilor, care nu va depăşi 10 zile de la data expirării termenului de depunere a acestora; b) termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului 15.09.2010 c) termenul de verificare a creanţelor, de întocmire, afişare şi comunicare a tabelului preliminar de creanţe 8.10.2010; d) termenul de definitivare a tabelului creanţelor 24.09.2010; e) data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor – 29.09.2010", se mai arată în sentinţa TB.

Lichidatorul este Cabinetul Individual de Insolvenţă Siliste Cristian Dragoş, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de lege, cu o remuneraţie de 2.000 lei din averea debitorului, Telesport Intermedia SRL.

Totodată, instanţa pune în vedere lichidatorului "îndeplinirea formalităţilor privind menţionarea la registrul comerţului a reprezentanţilor permanenţi ai săi". De asemenea, "dispune ca lichidatorul să trimită o notificare, în condiţiile art. 61 alin. 3 din lege, privind intrarea debitorului în procedura falimentului prin procedura simplificată, ridicarea dreptului de administrare şi dizolvarea acestuia, tuturor creditorilor menţionaţi în lista depusă de debitor în conformitate cu art. 35 rap. la art. 28 alin 1 lit. c), debitorului şi oficiului registrului comerţului sau, după caz, registrului societăţilor agricole ori registrului asociaţiilor şi fundaţiilor în care debitorul este înmatriculat, pentru efectuarea menţiunii, instanţelor judecătoreşti în a căror jurisdicţie se află sediul declarat la registrul comerţului, şi tuturor băncilor unde debitorul are deschise conturi, în vederea aplicării prevederilor art. 36 din lege".

În plus, TB pune în vedere lichidatorului să întocmească un raport de activitate amănunţit şi să-l depună la dosarul cauzei în termen de 40 de zile de la desemnare. "În temeiul art. 4 din lege, dispune deschiderea de către debitor a unui cont la o unitate bancară din care vor fi suportate cheltuielile aferente procedurii, în termen de 2 zile de la notificarea deschiderii procedurii; în caz de neîndeplinire a atribuţiei, contul va fi deschis de către lichidator. Eventualele disponibilităţi băneşti vor fi păstrate într-un cont special de depozit bancar", se mai arată în sentinţa Tribunalului Bucureşti.

Următorul termen stabilit de TB pentru continuarea procedurii este 6 octombrie.

Reprezentanţii Telesport Intermedia SRL nu au putut fi contactaţi până la momentul difuzării acestei ştiri.

Potrivit site-ului Consiliului Naţional al Audiovizualului, licenţa audiovizuală a postului sportiv Telesport este deţinută de SC Telesport Intermedia SRL, ai cărei acţionari sunt: GMG Media Box SA – 99,95% şi Sorin Enache – 0,05%.

Până în aprilie 2009, licenţa Telesport a fost deţinută de S.C. Realitatea Media SA. Dar, în data de 14 aprilie 2009, CNA a aprobat cedarea licenţei audiovizuale a televiziunii sportive Telesport de la S.C. Realitatea Media SA către S.C. Telesport Intermedia SRL, o societate controlată de Constantin Druică şi Sorin Enache. Sorin Enache este şi directorul general al grupului Realitatea-Caţavencu .

Licenţa Telesport a revenit la Telesport Intermedia SRL, în condiţiile în care această societate a deţinut licenţa şi din 2003 până în 9 septembrie 2008, când a fost preluată de grupul Realitatea-Caţavencu.

Sursa: Mediafax

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *