Cultură

Crizantema de Argint si-a desemnat laureatii

Festivalul cu nume de floare

Sambata seara, in incinta Teatrului National „Mihai Eminescu” a avut loc Gala laureatilor celei de-a XVIII-a editii a Festivalului-concurs de creatie si de interpretare a romantei „Crizantema de Argint”

Festivalul, desfasurat in perioada 25-27 februarie, s-a deschis cu recitalul „Mi-e dor de-o seara de romanta”, sustinut de Nicolae Glib, Vasile Iovu, Ioana Capraru, Silvia Goncear, Tatiana Jacota si Viorica Moraru.
In prima seara a avut loc concursul la sectiunea creatie care a pus in competitie 12 interpreti, iar in seara a doua juriul si spectatorii i-au urmarit si apreciat pe cei 14 concurenti la sectiunea interpretare.

Din juriu au facut parte Mihai Munteanu (presedinte), Gheorghe Sevcisin, Ion Dascal, Simion Duja, Olga Ciolacu, Valentina Butnaru, Ion Ciobanu, Mariana Luca, vicepresedinta Fundatiei „Crizantema de Aur” din Targoviste s.a.
La sectiunea creatie, de premiul I s-a invrednicit romanta „Pe urmele copilariei”, muzica de Constantin Baranovschi, versuri de Galina Furdui, iar premiul II a fost aprecierea pentru romanta „Nicio dragoste nu-i trecatoare”, muzica de Svetlana Badrajan, versuri de Ianos ?urcanu – ambele romante fiind interpretate de Cristina Pintilie. Cu premiul III a fost distinsa romanta „De ce-mi mai numeri anii”, muzica de Petre Frecautanu, versuri Veronica Micle, interpreta Tatiana Jacota.

La sectiunea interpretare, premiul I le-a revenit lui Vitalie Dumiru-Malai (Bucuresti) si lui Bogdan Petru Hrestic (Targoviste), premiul II – Rodicai Buhna (Iargara, Leova) si Stelutei Mitriuc (Chisinau), iar premiul III – Rodicai Anghelescu (Bucuresti).
Trofeul Festivalului si Marele Premiu in valoare de 12 mii de lei a fost cucerit de Natalia Tanasiiciuc din Balti. De asemenea, cu premiul special „Rica Ungureanu” (instituit in memoria fondatorului Festivalului „Crizantema de Aur” de la Targoviste) a fost distins Leonid Gorceac, director-adjunct al Directiei Cultura a municipiului Chisinau si director al Festivalului „Crizantema de Argint”.

In cadrul galei au evoluat Gheorghe Turda (Bucuresti), Mariana Luca (Targoviste), Mihai Munteanu, Margareta Ivanus, Tatiana Straista-Burlac, Silvia Zagoreanu si Cristina Pintilie, acompaniati de Orchestra „Folclor”, dirijata de maestrul Petre Neamtu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *