Astăzi 17 Iunie 2019, Luni - Ultima actualizare la 16 Iunie 2019
Abonamente

Actualitate 18 Ianuarie 2019, ora 08:15

CRONICA UNEI PROVOCĂRI EȘUATE

Marime Font

Dorita Afacere Dreyfus de pe malurile Bâcului nu s-a produs - muntele a născut un șoarece! Provocarea jucată cu atâta iscusință de agenții de influență a Moscovei la Chișinău, referitor la pretinsa „discriminare” a găgăuzilor de poliția moldovenească, s-a năruit ca un castel de nisip. MAI a publicat integral înregistrarea video a discuției dintre ofițerii de poliție și delicvent, care, a dezavuat toată diversiunea despre pretinsa „discriminare”.

Afacerea Dreyfus a fost un conflict social și politic major din timpul celei de a Treia Republici franceze, ca rezultat al unei provocații organizate de cercurile antisemite din Franța, în jurul acuzației de trădare îndreptată împotriva căpitanului Alfred Dreyfus, francez de origine alsaciană și de confesiune mozaică. Căpitanul Dreyfus a fost condamnat în 1894 pentru o pretinsă transmitere de documente secrete Imperiului German. După 12 ani s-a dovedit că de fapt a fost o eroare judiciară, produsă într-un context social deosebit de propice antisemitismului, și urii împotriva Imperiului German, în urma anexării Alsaciei și a unei părți din Lorena în 1871. Acest caz a bulversat societatea franceză vreme de doisprezece ani, din 1894 până în 1906, divizând-o profund și de durată în două tabere opuse, „dreyfusarzii” partizani ai nevinovăției lui Dreyfus, și „antidreyfusarzii” partizani ai vinovăției lui.
 
Mai jos vom analiza acest caz, așezând evenimentele în ordinea cronologică în care au avut loc, pentru a vedea cum a fost din start manipulată mediatizarea cazului în direcția dorită, transformând un delicventul ordinar în victimă, iar polițiștii într-un „jandarm român” crud care își bate joc de bietul găgăuz.


„Полицейский заявил что «русский язык понимает, но говорить на нем не обязан».Așa deci, sâmbătă, 12 ianuarie 2019 Ofițerul de Poliție Andrei Rotaru din Cimişlia a oprit un delicvent, locuitor al orașului Vulcănești, pentru depășirea vitezei în localitate. Ofițerul i-a cerut actele în limba română, iar delicventul i-a cerut polițistului să-i vorbească în rusă. În mod „surprinzător” șoferul a reușit să filmeze discuția, după care a trimis portalului de știri Gagauzinfo.md o secvență a acelei discuții. Gagauzinfo a titrat știrea: „Полицейский заявил что «русский язык понимает, но говорить на нем не обязан». Cu aceasta, rolul „șoferului discriminat” s-a încheiat, urmând ca în scenă să intre un alt actor, care ar ridica incidentul la nivel politic. Acest actor a fost bașcanul UTA G.Y. Irina Vlah„Башкан Гагаузии требует у МВД объяснений поведения полицейского, отказавшегося говорить по-русски”


 

La distanță foarte scurtă de timp, Bașcanul Irina Vlah lansează o amenințare prin care a „cerut explicații de la MAI, referitor la comportamentul polițistului care a refuzat să vorbească în limba rusă”. Această atitudine stârnește mai multe semne de întrebare.

În primul rând, nici o lege a Republici Moldova nu-i permite unui lider local să „ceară explicații de la MAI”. Să încercăm să ne imaginăm că președintele unui raion, să ceară explicații publice MAI...

În al doilea rând, Irina Vlah nici măcar n-a a pus la îndoială declarația unui delicvent și nu a sunat la poliția din Cimișlia să afle exact ce s-a întâmplat. Orice demnitar, care s-ar confrunta cu o asemenea situație, mai întâi ar fi aflat exact ce se întâmplă și abia mai apoi ar fi venit cu o reacție oficială. Mai mult, dna Vlah este membru al Guvernului și putea sa-l sune nemijlocit pe Ministru A. Jizdan, dar nu a făcut-o.

În cel de-al treilea rând, dă de gândit limbajul folosit de bașcan: „bașcanul cere explicații”. Este o expresie improprie unui demnitar de nivel raional, această expresie făcând mai degrabă parte din limbajul diplomatic. De regulă, diplomații sunt chemați la MAE a țării gazdă și lor li se cere să „prezinte explicații”. Desigur nu este exclus că dna Vlah a folosit această expresie pentru a accentua că UTA G.Y. este un stat aparte de Republica Moldova, dar foarte puțin probabil. Cel mai probabil, utilizarea unor asemenea eufemisme depășesc imaginația întregului bașcanat. Cel mai probabil această replică a fost concepută în altă parte, în clădirea de pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 153, unde se află Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova.

Așa sau altfel, cu această declarație, rolul Bașcanului Irina Vlah s-a încheiat, urmând ca în scenă să intre propagandiști care aveau ca scop mediatizarea subiectului și canalizarea discuțiilor în direcția dorită.


Mediatizarea  tendențioasă a subiectului și canalizarea discuției astfel încât să existe percepția falsă că în Republica Moldova minoritățile sunt discriminate. La 15 ianuarie, portalul rusofil de știri Newsmaker, a dat startul campaniei de manipulare, publicând un articol manipulator cu următorul titlu: «Где написано, что полицейский должен отвечать на языке обращения?». А вот где. Cei de la NM nici măcar n-au încearcă să păstreze aparențele unei relatări echidistante a cazului, materialul publicat fiind o manipulare grosolană, care demonizează MAI și organele de poliție și care de fapt nu pune la dubiu declarațiile delicventului. Articolul din NM abundă de ură și de fapt seamănă mai mult cu un rechizitoriu decât cu informarea publicului.

Pornind de la audiența modestă a NM, subiectul, pentru a produce efectul scontat, trebuia mediatizat la scară largă. Astfel, în seara aceleași zile de 15 ianuarie, subiectul îl preiau artizanii „națiunii civice moldovenești” de la TV8. Moderatoarea emisiunii, este renumită prin abilitatea de a selecta invitații în funcție de reacțiile pe care dorește să le obțină. Nu trebuie să fii geniu al manipulării că să știi care va fi reacția la o asemenea situație a unei activiste ca Nata Albot și care va fi reacția la o asemenea știre spre exemplu a lui Nicolae Dabija...

Trebuie să recunoaștem că așteptările prezentatoarei n-au dat greș. Invitata din Canada a făcut mai mult decât s-a așteptat de la ea. A declarat că „Republica Moldova este un stat multietnic”, ceea ce este un fals. Mai apoi, a comparat situația delicventului, care pur și simplu și-a bătut joc de polițist, cu un eventual „refuz al unui medic de a acorda asistență unui bolnav pe motiv că nu șute limba de stat”. Dacă vom spune că este o manipulare grosolană vom greși – avem de afacere cu o manipulare monstruoasă.

Pe final, dna Albot dă o sentință, cu o ușurință à la Șarikov, fără nici o ezitare, prin care nu doar acuză bietul polițist de discriminare dar mai mult, cere MAI sa-și ceară scuze de la delicvent! Cu aceasta rolul celor de mai sus s-a încheiat, urmând ca în scenă să intre cineva care poate „oficializa” scandalul, transformând falsa „discriminare” într-o constatare juridică.


Instigare la ură, denigrare și discriminare...Astfel, în scenă intervine Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității (CPPEDAE). Chiar a doua zi după declarațiile bașcanului, CPPEDAE examinează acest incident deși este absolut neclar cum a ajuns să o facă. Cine a sesizat CPPEDAE este o enigmă până astăzi.

Fără să solicite de la MAI înregistrarea integrală, fără măcar să audieze polițistul sau delicventul, CPPEDAE vine cu verdictul univoc că: „acțiunile inspectorului de patrulare care a refuzat să vorbească în limba rusă cu un șofer din Vulcănești contravin prevederilor legale cu referire la persoanele care aparțin minorităților naționale”. Aici urmează cel mai interesant:  într-un context destul de confuz, în comunicatul CPPEDAE se face referire la modul general la anumite comentarii ce poartă caracter instigator la ură, denigrator și discriminatoriu.

Astfel, un organ oficial al statului a constatat că Ofițerii MAI discriminează, instigă la ură și denigrează. Din câte cunoaștem, comunicatul încă „cald” a fost distribuit rapid în mediul diplomatic, care știm bine că este foarte sensibil la orice manifestare de discriminare, cu atât mai mult la „Instigare la ură, denigrare și discriminare”... care ar veni din parte poliției...

Următorul pas probabil era apariția Liderului de la Condrița, cu față lui rumenă ca o gogoașă și serioasă ca imnul URSS, rostind un mesaj „dur” în adresa guvernării, prin care ar fi demascat „fascismul euro-unioniștilor” consolidând astfel electoratul vorbitor de limbă rusă în jurul „salvatorului”, care desigur este PSRM.

La 17 ianuarie, MAI a decis să publice înregistrarea video originală și integrala a incidentului. În film se vede cât se poate de clar că de fapt polițistul, pentru a-i explica delicventului încălcarea, a vorbit cu acesta mai mult în limba rusă decât în limba română.

Din înregistrare se vede foarte clar că delicventul pur și simplu își bate joc de cei doi ofițeri, iar ei au reacționat cu foarte multă prudență și au manifestat un nivel adecvat de control asupra acțiunilor sale. Mai mult, polițistul i-a raportat superiorului său ca i-a oferit explicațiile de rigoare delicventului în limba rusă. Doamna Albot probabil va fi de acord, că în Canada, pentru un astfel de comportament, un asemenea personaj ar fi fost imediat pus cu mâinile pe capotă și împachetat la prima secție de poliție.

Astfel, intenția de a transforma un incident dintre un polițist care își face datoria și un delicvent provocator într-o Afacere Dreyfus de pe malurile Bâcului, a eșuat.

Ar fi naiv să ne așteptăm la scuzele de rigoare din partea Bașcanului Irina Vlah, celor de la Newsmaker sau de la dna Albot din Canada. Până la urmă, ele nu au nici un sens.

În schimb, suntem absolut îndreptățiți să cerem o rectificare publică de poziție din partea Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, ca nu cumva să ajungem să ne trezim că găsim constatări ale discriminării pe criterii lingvistice în vreun raport pe țară.


batista pe țambalul problemei minorităților...În încheiere,  trebuie să menționăm, fie și în treacăt, modul cum înțeleg politicieni să gestioneze problema minorităților din Republica Moldova.

Puterea politică, oricare a fost ea în ultimele trei decenii de fapt s-a împăcat cu faptul că Rusia a preluat controlul ideologic asupra populației unei regiuni din țara noastră. Guvernările au ales relația „bani – contra loialitate”. Guvernul investește miliarde în acea regiune. Nu există nici o regiune cu asemenea nivel de investiții de la bugetul central! Comratul își păstrează integral impozitele pe care le acumulează. Nici un raion nu are asemenea privilegiu! Și toate astea, în speranța unei iluzorii loializări a celor de la Comrat Chișinăului.

Unul din importanții lideri ai opoziției, dna Maia Sandu, fiind rugată de moderatorul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova să comenteze acest incident, a venit cu un răspuns de-a dreptul ezitant:„Înțeleg că vreți să discutăm un subiect scandalos din societate. Cred că s-a discutat suficient acest lucru. Noi o să facem și avem în programul nostru un angajament foarte clar ca să investim în cursuri de limba română pentru toți, pentru că legea trebuie să o respecte toți. Există și un program pe care l-am elaborat pe când eram la Ministerul Educației. Din păcate, această guvernare nu vrea să îl finanțeze, dar noi avem acest angajament, să asigurăm condiții și sperăm că toți vor ajunge să vorbească limba română și nu vom mai avea asemenea situații”.

Din acest răspuns este absolut clar că dna Sandu, de fapt merge pe aceeași cale, recurgând la strategia batistei peste țambal. La fel ca și generațiile anterioare de politicieni, cei care se doresc a fi conducătorii zilei de mâine a acestei țări, nu înțeleg că peste „dosarul” găgăuz nu poate fi „pusă batistă”. Această problemă trebuie gestionata cu multă inteligență și curaj.

Dacă Chișinăul nu va prelua gestiunea acestei probleme, regiunea va fi gestionată în continuare de Moscova, iar această minoritate, va rămâne a fi una imperială și nu va fi integrată în societatea moldovenească niciodată.

Departamentul politic TIMPUL

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 16 Iunie 2019, ora: 22:26

 Ce este în fond Uniunea Europeană? Vom afla poate răspunsul analizând ce a fost Uniunea Sovietică. URSS era condusă de 15 persoane ne-alese, care se numeau unele pe altele și nu trebuiau să dea socoteală nimănui. Uniunea Europeană este condusă de două duzini de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Iunie 2019, ora: 22:18

Maia Sandu: Decizia de anulare a mandatului de arest pe numele lui Renato Usatîi, ridică mari semne de întrebare

Maia Sandu: Decizia de anulare a mandatului de arest pe numele lui Renato Usatîi, ridică mari semne de întrebare

Imediat după eliberarea lui Renato Usatîi a urmat reacția prim-ministrei R.Moldova dnei Maia Sandu. Potrivit acesteia „decizia de astăzi, de anulare a mandatului de arest pe numele lui Renato Usatîi, ridică mari semne de întrebare”.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Iunie 2019, ora: 22:14

BREAKING NEWS /// Renato Usatîi a fost eliberat de PCCOCS

BREAKING NEWS /// Renato Usatîi a fost eliberat de PCCOCS

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) l-au eliberat pe președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi. Renato Usatîi, ieșit din sediul Procuraturii, a promis susținătorilor care l-au aclamat că...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Iunie 2019, ora: 22:12

OPINIE /// Usatîi va fi principalul contracandidat al lui Igor Dodon la prezidenţiale

OPINIE ///  Usatîi va fi principalul contracandidat al lui Igor Dodon la prezidenţiale

Analistul politic Dionis Cenuşă consideră că Renato Usatîi va deveni fi principalul contracandidat al lui Igor Dodon la prezidenţialele din 2020, după ce liderul formaţiunii politice „Partidul Nostru” a revenit în Republica Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Iunie 2019, ora: 22:09

Alertă cu bombă la Aeroportul Internațional Chișinău. Pasagerii sunt evacuați

Alertă cu bombă la Aeroportul Internațional Chișinău. Pasagerii sunt evacuați

Alertă cu bombă la Aeroportul Internațional Chișinău. Poliția este pe loc, iar pasagerii au fost evacuați.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Iunie 2019, ora: 20:17

Înainte de Cernobîl a fost dezastrul nuclear de la Kîștîm! Cum au reușit autoritățile comuniste să-l țină ascuns zeci de ani, deși au murit sute de oameni din cauza radiațiilor

Înainte de Cernobîl a fost dezastrul nuclear de la Kîștîm! Cum au reușit autoritățile comuniste să-l țină ascuns zeci de ani, deși au murit sute de oameni din cauza radiațiilor

Cernobîl, serialul produs și difuzat de HBO, a înregistrat cea mai mare notă din istorie pe platforma de filme IMDB, depășind astfel și documentarul Planet Earth II (9.5) și celebrul serial Game of Thrones (9.4). Totuși, înainte de Cernobîl a fost dezastrul nuclear...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 16 Iunie 2019, ora: 20:04 de Pavel Păduraru

INVESTIGAȚIE /// AFACEREA GRAD sau legătura ascunsă dintre frații Dodon și deputatul Radu Mudreac

INVESTIGAȚIE /// AFACEREA GRAD sau legătura ascunsă dintre frații Dodon și deputatul Radu Mudreac Din editia print

Nici o instituție de control nu a catadicsit să verifice proveniența banilor din care parlamentarul socialist Radu Mudreac și-ar fi ridicat un centru comercial în inima Capitalei.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Iunie 2019, ora: 20:00

 Fostul premier al R. Moldova, Iurie Leancă afirmă că deciziile Curţii Constituţionale ar fi „adus ţara în pragul unui război civil”. După CC şi-a anulat deciziile pronunţate în perioada 7-9 iunie, care au condus la crearea unui blocaj politic şi juridic,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Iunie 2019, ora: 19:41

 Prim-ministrul Viorica Dăncilă a transmis prim-ministrului Republicii Moldova, Maia Sandu, un mesaj de felicitare, în numele Guvernului României, pentru preluarea mandatului de prim-ministru.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Iunie 2019, ora: 15:50

13 persoane au ajuns la spitalul din Soroca după ce s-au intoxicat ieri la o masă de pomenire. Informaţia a fost confirmată de medicul epidemiolog de la spitalul raional, Vladimir Guţu.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Iunie 2019, ora: 15:36

Argentina și Uruguay au rămas COMPLET fără ENERGIE ELECTRICĂ! Sunt afectate și părți din Brazilia și Paraguay

Argentina și Uruguay au rămas COMPLET fără ENERGIE ELECTRICĂ! Sunt afectate și părți din Brazilia și Paraguay

Argentina și Uruguayul sunt afectate în totalitate de o pană de curent masivă, de duminică dimineața, au anunțat pe Twitter companiile de distribuție energetică din cele două țări, scrie AFP.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Iunie 2019, ora: 12:29

Argentina lui Messi, „făcută praf" în presa internațională, după 0-2 cu Columbia, la Copa America

Argentina lui Messi, „făcută praf" în presa internațională, după 0-2 cu Columbia, la Copa America

Înfrângerea Argentinei în fața Columbiei, 0-2, chiar la debutul din Copa America a fost tratată pe larg în presa din America de Sud și nu numai.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Iunie 2019, ora: 11:04

PROGNOZA METEO /// CANICULĂ - Maximele vor atinge 34 de grade

PROGNOZA METEO /// CANICULĂ - Maximele vor atinge 34 de grade

Astăzi, cerul va fi variabil. La Briceni şi Soroca termometrele vor indica 29 de grade Celsius, la Bălţi se vor înregistra 30, iar la Orhei cu unul mai mult. La Tiraspol şi Leova se anunţă 32 de grade, la Comrat vor fi 33, iar la Cahul maxima va ajunge la 34 de grade Celsius. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Iunie 2019, ora: 11:02

Agenția Proprietății Publice anunță licitații de privatizare a 36 de bunuri proprietate de stat

Agenția Proprietății Publice anunță licitații de privatizare a 36 de bunuri proprietate de stat

Agenția Proprietății Publice (APP) anunță desfășurarea licitațiilor de privatizare a 36 de bunuri proprietate publică. Licitațiile vor avea loc la 2 iulie curent, iar cererile la concursurile comerciale vor fi acceptate până la 18 iulie, informează MOLDPRES.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Iunie 2019, ora: 10:50

Jaf în stil mare: Al treilea cel mai bogat om din lume, „uşurat“ de 40 de milioane de dolari. Ce şi-au cumpărat hoţii

Jaf în stil mare: Al treilea cel mai bogat om din lume, „uşurat“ de 40 de milioane de dolari. Ce şi-au cumpărat hoţii

Warren Buffett, al treila cel mai bogat om din lume conform ultimelor statistici, a fost jefuit în stil mare, fiind convins să investească 40 de milioane de dolari într-o afacere care nu există.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Iunie 2019, ora: 10:02

Virgil Pâslariuc Două secole de la răpirea Basarabiei! Ruşii prezintă anexarea ca pe un act mesianic

Două secole de la răpirea Basarabiei! Ruşii prezintă anexarea ca pe un act mesianic

Ce reprezenta Basarabia la 1812? În primul rând, o asemenea regiune nici nu exista. Acel sector din sudul provinciei pruto-nistrene, numit Basarabia, cel mai probabil după numele dinastiei muntene care ar fi stăpânit, scurt timp, gurile Dunării, nici nu mai era menţionat...

( ) Citeşte tot articolul

Cultură 16 Iunie 2019, ora: 09:43

10 cărţi pe care oricine ar trebui să le citească măcar o dată în viaţă

10 cărţi pe care oricine ar trebui să le citească măcar o dată în viaţă

Fie că sunt citite acasă, în timp ce te relaxezi în fotoliul preferat, fie că preferi să le răsfoieşti în mijloacele de transport în comun, în drum spre serviciu, cărţile ar trebui să aibă un rol important în viaţa fiecăruia dintre noi.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Iunie 2019, ora: 09:38

Donald Trump, atac la primarul Londrei: Sadiq Khan este o rușine națională

Donald Trump, atac la primarul Londrei: Sadiq Khan este o rușine națională

Preşedintele american Donald Trump l-a criticat din nou sâmbătă pe primarul Londrei, Sadiq Khan, afirmând că acesta este "un dezastru" şi că ar trebui să demisioneze urgent, după ce doi tineri au fost ucişi şi alţi trei bărbaţi au fost răniţi la Londra vineri,...

( ) Citeşte tot articolul

Fotbal 16 Iunie 2019, ora: 09:26

Programul complet de la Euro 2019. Când joacă România U21 și cum se poate califica în semifinale

Programul complet de la Euro 2019. Când joacă România U21 și cum se poate califica în semifinale

Euro 2019 | Campionatul European Under-21 va avea loc în perioada 16-30 iunie în Italia şi San Marino, cu participarea a 12 echipe, printre care şi România.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Iunie 2019, ora: 09:25

Ciupercile halucinogene ar putea înlocui medicamentele antidepresive

Ciupercile halucinogene ar putea înlocui medicamentele antidepresive

În ultimii ani, interesul pentru folosirea substanţelor halucinogene pentru tratarea depresiilor a crescut.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Iunie 2019, ora: 08:45

Cel mai de temut instrument al lui Stalin împotriva propriului popor. Cum a făcut milioane de victime

Cel mai de temut instrument al lui Stalin împotriva propriului popor. Cum a făcut milioane de victime

Cea mai cumplită armă a lui Stalin îndreptată împotriva inamicilor politici a fost poliţia secretă rusească. Cu ajutorul ei, liderul sovietic a fost capabil să-şi îndepărteze şi compromită toţi opozanţii, să ţină în frâu populaţia, să semene teroare...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Iunie 2019, ora: 08:42

Istoria se repetă. Germania şi Rusia, plan dubios pentru Republica Moldova

Istoria se repetă. Germania şi Rusia, plan dubios pentru Republica Moldova

Alianța PSRM-ACUM și criza constituțională din ultima săptămână în Republica Moldova este rezultatul cârdășiei dintre Germania și Federația Rusă, o reeditare a Pactului Ribbentrop-Molotov, care a aruncat Basarabia în sfera de influență a URSS. Este părerea...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Iunie 2019, ora: 08:39

Alertă de tsunami în Noua Zeelandă, după un cutremur de 7,4

Alertă de tsunami în Noua Zeelandă, după un cutremur de 7,4

Protecţia civilă neozeelandeză a emis duminică o alertă de tsunami după un seism de 7,4 grade înregistrat în cursul dimineţii în Oceanul Pacific în apropiere de insulele Kermadec.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Iunie 2019, ora: 08:34

Rusalii 2019, tradiții, obiceiuri și superstiții. Ce nu trebuie să faci astăzi

Rusalii 2019, tradiții, obiceiuri și superstiții. Ce nu trebuie să faci astăzi

Rusalii 2019, tradiții, obiceiuri și superstiții. Sărbătoarea Rusaliilor este una dintre cele mai vechi sărbători creştine, împreună cu cea a Paştilor, fiind prăznuită încă din vremea sfinţilor apostoli.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Iunie 2019, ora: 08:31

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 16 IUNIE 2019. BALANȚELE POT AFLA SECRETE

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 16 IUNIE 2019. BALANȚELE POT AFLA SECRETE

Horoscopul zilei de 16 iunie 2019 aduce previziuni astrale pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Horoscopul zilnic pentru 16 iunie 2019 vine cu sfaturi pentru toate zodiile. Horoscopul zilnic pentru 16 iunie 2019...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)