Astăzi 14 Noiembrie 2019, Joi - Ultima actualizare la ora 17:16
Abonamente

Ultima oră 1 Septembrie 2015, ora 18:53

CSA Steaua iese la atac după conferința lui Becali! Planul pe care îl au cei de la Armată

Marime Font

Șeful compartmentului juridic al CSA Steaua, Florin Talpan, îl contrazice pe Gigi Becali, în ciuda faptului că acesta a prezentat actul prin care spune că demonstrează faptul că echipa pe care o conduce este continuatoarea de drept a vechii echipe. 


De asemenea, acesta a prezentat și cîteva idei referitoare la planurile de viitor pe care le are.

"1. In ceea ce priveste PALMARESUL:
Palmaresul apartine Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti, indiferent de ce zice dl Becali. Vrea sa induca suporterii in eroare.


Dl Becali sa prezinte actul prin care s-a cedat (cu titlu gratuit sau oneros) palmaresul Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti privind fotbalul. Faptul ca asociatia a inserat aceasta sintagma de continuatoare a traditiilor

Glorioase ale CLUBUL SPORTIV AL ARMATEI STEAUA BUCURESTI” nu inseamna ca este adevarata. Judecatorii nu au rolul de a verifica continutul statutelor decat sub aspectul formalitatii (al inserarii mentiunilor obligatorii conform legilor privind asociatiile si fundatiile).

PE ACEST STATUT AL ASOCIATIEI NU EXISTA NICIO SEMNATURA A CLUBULUI SPORTIV AL ARMATEI STEAUA BUCURESTI. CEI CARE AU SEMNAT NU FACEAU PARTE DIN STRUCTURA CLUBUL SPORTIV AL ARMATEI STEAUA BUCURESTI. CLUBUL SPORTIV AL ARMATEI STEAUA BUCURESTI nu a fost membra a acestei asociatii.
Prin urmare, palmaresul apartine prin lege Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti in temeiul Regulamentului de organizare si functionare al CLUBUL SPORTIV AL ARMATEI STEAUA BUCURESTI, art. 23 alin 1 lit. d) neexistand dovada cesiunii acestuia.
Singurul act incheiat intre CLUBUL SPORTIV AL ARMATEI STEAUA BUCURESTI si Asociatie a fost acel protocol din 1999, care nu prevedea nimic in acest sens si asupra caruia s-a pronuntat si ICCJ.

CLUBUL SPORTIV AL ARMATEI STEAUA BUCURESTI nu este obligat sa dea in judecata societatea FCSB pentru palmares, intrucat legea este clara.

2. DATORIA catre AVAB a fost ceruta in instanta cu rea credinta de Becali de la CLUBUL SPORTIV AL ARMATEI STEAUA BUCURESTI, dorind sa aduca clubului armatei un prejudiciu de 21 mld, desi se obligase sa o preia.

Prin amendamentul nr. 1 la Protocolul din 1999 Asociatia a preluat in totalitate o serie de debite ale MAPN si ale CLUBUL SPORTIV AL ARMATEI STEAUA BUCURESTI prin care se numara si datoria AVAB de 21 miliarde lei vechi.

PRIN CESIUNI SUCCESIVE, Becali a devenit creditor. In anul 2010 acesta a intentat actiune impotriva CLUBUL SPORTIV AL ARMATEI STEAUA BUCURESTI pentru recuperarea celor 21 mld. in loc sa se indrepte impotriva Asociatiei. Actiunea a fost respinsa prin Decizia irevocabila a CAB in 2011.

3. Dl. Becali a fost de rea credinta si in 2004 cand si-a inregistrat marca, pe care am anulat-o ulterior, desi nu avea consimtamantul Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti, cerut de OSIM. Dl Becali si-a creat astfel o falsa legitimitate asupra numelui, preluand de la asociatie marca acesteia, iar imediat dupa ce s-a finalizat procedura de inregistrare, a dat-o inapoi Asociatiei. La vremea aceea dl.George Becali era atat presedintele Asociatiei cat si presedinte al consiliului de administratie al societatii FCSB SA.

4. Un alt motiv de rea credinta este ca societatea FCSB ne-a actionat in instanta pentru anularea marcii noastre notorii pe baza careia am castigat procesul de anulare a marcii inregistrate de catre FCSB.

5. Cu privire la FOLOSIREA BAZEI DIN GHENCEA, dl. Becali afirma ca a fost dat afara si ca ar fin meritat despagubiri, dar ca a renuntat le ele. Nu este adevarat ca a fost dat afara, ci contractul de folosinta a bazei sportive a expirat. Contractul nu era pe perioada nelimitata si nici nu a fost reziliat sau terminat inainte de expirare. Nu s-a mai primit nicio solicitare scrisa in vederea inchirierii bazei din Ghencea, conform Hotararii de Guvern nr. 373/2003..

Mai mult decat atat, relatiile dintre CLUBUL SPORTIV AL ARMATEI STEAUA BUCURESTI si FCSB au fost grav deteriorate din cauza comportamentului comercial neserios al acesteia. Din cauza faptului ca societatea nu isi mai platea chiria lunara, in 2010, CLUBUL SPORTIV AL ARMATEI STEAUA BUCURESTI a chemat in judecata societatea FCSB, recuperand sumele restante pe mai multe luni si utilitatile.

6. In ceea ce priveste actul prezentat de dl Becali (tranzactia extrajudiciara dintre Asociatie si FCSB), prin care s-a transferat locul in Divizia A, precizez ca acesta nu ii este opozabil Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti, intrucat in primul rand nu este parte in contract si nu exista acordul sau, iar in al doilea rand, Asociatia nu putea transmite ceva ce nu-i apartinea.

7. Salut intentia dl Becali de a da Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti inapoi locul echipei de fotbal in divizia A, insa acest aspect va trebui analizat si privit cu precautie. Noi vrem sa ne alegem jucatorii. Sa isi ia dansul toti jucatorii. Steaua Bucuresti este singura indreptatita sa continue traditiile glorioase ale clubului armatei printr-o posibila cooperare intre acesta si investitori privati (asa cum functioneaza si echipa de fotbal Partizan-Belgrad ca asociere public-privata)", se arată în comunicatul celor de la CSA.
 
sursa: gsp.ro

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 14 Noiembrie 2019, ora: 17:16

Vă întrebați dacă mai există astăzi femei cuminți? Dacă ne-am lua după standardele de acum 100 de ani, răspunsul ar fi, cu siguranță, nu. Dar ce înseamnă să fii cu adevărat cuminte? Criteriile sunt destul de subiective, mai ales când ești înconjurată de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2019, ora: 16:58

 Plămânii adolescentului de 17 ani erau prea deterioraţi pentru a mai putea funcţiona optim. În luna octomibrie a avut loc primul transplant pulmonar ca urmare a folosirii ţigărilor electronice. Pacientul, un adolescent de 17 din Detroit, prezenta semnele afecţiunii care...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2019, ora: 16:55

 Iata o delicioasa reteta de salata cu piept de pui si crutoane.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2019, ora: 16:53

Poliția britanică a arestat 17 persoane, în urma unei operațiuni care a vizat destructurarea unei rețele internaționale de trafic de carne vie, informează The Evening Standard. Au fost efectuate raiduri în 16 orașe din Marea Britanie, echipa britanică de intervenție fiind...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2019, ora: 16:47

Un moldovean a suferit un grav accident în Marea Britanie, în timp ce era la muncă. Bărbatul are nevoie de peste 50 de mii de dolari pentru tratament. Accidentul a avut loc pe data de 9 noiembrie anul curent, în timp ce Vadim Cangea făcea livrări, în calitate de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2019, ora: 16:40

O mama care-și duce copilul la o grădiniță din Capitală acuză personalul instituției că ar fi lăsat copiii nesupravegheați. Aceasta și-a găsit copilul cu fruntea tăiată adânc de marginea unui scaun. Ulterior, băiețelul a avut nevoie de o intervenție chirurgicală....

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 14 Noiembrie 2019, ora: 14:20

Duș RECE pentru Maia Sandu și „ACUM” din partea lui Sturza: „Nu vă mai PLÂNGEȚI de milă pe la TV. Devine PENIBIL. Aveți curajul să vă asumați măcar o parte din vină. Modelul cu guvern ONG nu a funcționat”

Duș RECE pentru Maia Sandu și „ACUM” din partea lui Sturza: „Nu vă mai PLÂNGEȚI de milă pe la TV. Devine PENIBIL. Aveți curajul să vă asumați măcar o parte din vină. Modelul cu guvern ONG nu a funcționat”

Ex-premierul Ion Sturza este extrem de dezamăgit că Maia Sandu a admis să fie demis Guvernul R. Moldova, iar în loc să vină reprezentanții lui „Dodon&Co”. Acesta îi îndeamnă pe cei de la „ACUM” să înceteze cu plânsetele pe la TV...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 14 Noiembrie 2019, ora: 11:52

VIDEO LIVE /// GUVERNUL ION CHICU A FOST VOTAT DE 62 DE DEPUTAȚI DIN PD și PSRM / Membrii executivului depun jurământul

VIDEO LIVE /// GUVERNUL ION CHICU A FOST VOTAT DE 62 DE DEPUTAȚI DIN PD și PSRM / Membrii executivului depun jurământul

Ion Chicu a fost votat în funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Programul de activitate și componența Guvernului au fost votate de deputații fracțiunilor PSRM și PDM. În cadrul prezentării programului de activitate, Chicu a declarat că Printre prioritățile...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 14 Noiembrie 2019, ora: 11:44

„După modelul rusesc - țarul și asistenul”. Igor Grosu: Ion Chicu va sta cuminte în anticameră și va face tot ce-i va spune Dodon (agora.md)

„După modelul rusesc - țarul și asistenul”. Igor Grosu: Ion Chicu va sta cuminte în anticameră și va face tot ce-i va spune Dodon (agora.md)

„Este profilul de candidat care o să stea cuminte în anticameră și o să facă tot ce o să-i spună Dodon. Atât. Dacă vreți, după modelul rusesc. Este țarul și este asistentul”, a declarat deputatul PAS. Potrivit lui, deputații blocului ACUM nu au discutat cu Ion...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2019, ora: 10:54

BREAKING NEWS - LISTA miniştrilor Guvernului Chicu: Voicu - MAI, Nagacevschi - Justiţie / Majoritatea membrilor au lucrat la Dodon

BREAKING NEWS - LISTA miniştrilor Guvernului Chicu: Voicu - MAI, Nagacevschi - Justiţie / Majoritatea membrilor au lucrat la Dodon

Parlamentul va examina astăzi, în ședință, programul și echipa Guvernului sub conducerea lui Ion Chicu – candidat desemnat de către Președintele Republicii Moldova, informează CURENTUL. Iată componența Guvernului Chicu: Ion Chicu – Prim-ministru Serghei...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Noiembrie 2019, ora: 08:39

Deputat ACUM: „Dodon a avut nevoie de timp să se repoziționeze în discuții cu PD, altfel ar fi ajuns după gratii”

Deputat ACUM: „Dodon a avut nevoie de timp să se repoziționeze în discuții cu PD, altfel ar fi ajuns după gratii”

Șeful statului, Igor Dodon a avut nevoie de timp să se repoziționeze în discuții cu Partidul Democrat, în caz contrar astăzi ar fi fost după gratii. Declarația a fost făcută de deputatul ACUM, Lilian Carp, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova. Alesul a precizat...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)