Ultima oră

CSJ a respins recursul lui Pasat

La şedinţa de examinare în instanţă a recursului au participat Grupul de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor privind iniţierea referendumului condus de Valeriu Pasat şi Grupul de iniţiativă pentru un stat laic iniţiat de Arcadie Barbăroşie. Litigiu discutat de părţi a fost legalitatea hotărârii Comisiei Electorale Centrale de a înregistra grupul de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor.

Argumentul principal a fost faptul că nu s-a respectat procedura de înregistrare a grupului de iniţativă condus de Pasat. Potrivit avocatului Sergiu Ostav, modul prin care s-a constituit grupul respectiv a încălcat dreptul procedural, care constă în asigurarea transparenţei procesului de constituirii a unei organizaţii sau grup de iniţiativă.

Hotărârea Curţii Supreme de Justiţie lasă astfel în vigoare decizia Curţii de Apel de pe 15 iunie. Valeriu Pasat a afirmat că această hotărâre nu-l va împiedica să colecteze semnături. Politicianul nu va renunţa la proiectul său privind predarea Bazei Ortodoxiei în educaţia preuniversitară.

Macovei Ion

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *