Actualitate

Cu cât te pensionezi mai târziu, mori mai repede şi te îmbolnăveşti între timp. Ce s-a ales de Visul American?

 Dar durata de viaţă nu se extinde în aceeaşi măsură încât să te poţi bucura de o etapă de pensionar la fel de mult. Statistici publicate săptămâna trecută sugerează că sănătatea americanilor este în declin iar milioane de muncitori de vârstă mijlocie se vor confrunta cu o viaţă mai scurtă, mai puţin activă şi cu pensionări mai dificile decât părinţii lor.

Rata mortalităţii în Statele Unite a crescut cu 1.2% din 2014 în 2015, potrivit Societăţii de Actuari. Aceasta este prima creştere de la an la an înregistrată din 2005 şi singura creştere care depăşeşte un procent, din 1980 până în prezent.

În timp ce durata de viaţă scade, politicile publice şi traseele de carieră sunt doar alte cuvinte prin care se arată că muncitorul clasic din Statele Unite trebuie să aştepte mai mult pentru a renunţa la piaţa muncii.

Vârsta la care oamenii îşi pot cere beneficiile în baza drepturilor sociale creşte de la an la an, de la 65 de ani, pentru cei care s-au retras în 2002, până la 67 de ani pentru cei care se retrag în 2027.

Sursa: Zf.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *