DIVERSE

Cu ce rămânem după Olimpiada de la Londra?

Cu ce rămânem după această ediţie? Cu extraordinara prestaţie de adio a americanului Michael Phelps, cel mai medaliat olimpic din istorie. Cu cele şase medalii cucerite la Londra – patru de aur şi două de argint – "Glonţul din Baltimore" ridică ştacheta la o înălţime greu, dacă nu imposibil, de depăşit: 22 de medalii, împărţite în 18 aur, două argint, două bronz.

Rămânem cu imaginea "fulgerului" Usain Bolt şi cu declaraţiile maliţioase ale americanilor, recte Carl Lewis, vizavi de performanţele sprinterilor din Jamaica. Bolt a devenit primul atlet din istorie care face tripla (100m, 200m şi 4x100m) la două Jocuri Olimpice consecutive.

Rămânem cu imaginea sud-africanului Oscar Pistorious, primul atlet cu ambele picioare amputate participant la JO. Lupta lui cu prejudecăţile este o lecţie teribilă de viaţă. Pistorious nu s-a calificat în finala de la 400 de metri, dar a fost ovaţionat mai ceva ca un campion olimpic.

Rămânem cu fuga şi foamea de trofee olimpice a marilor naţiuni, cele care investesc sume enorme în sport. Primele zece ţări din clasamentul pe medalii au adunat împreună aproape două treimi din medaliile de aur (195 din 302). 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *