TÂRÂŞENII comuniste

Cu o pietricica nu se face dosarul?

Doua zile au facut fum provocatorii si dupa asta, inca vreo trei luni – structurile represive ale Puterii. Acestea, dupa ce s-au rafuit cu tinerii protestatari, in multe cazuri niste nefericiti de trecatori, nimeriti din intamplare in calea politistilor turbati, s-au spalat pe maini, sa fie curate ca ale lui Rosca.

Din lipsa de probe, au fost eliberati din inchisoare toti arestatii banuiti de complot antistatal in evenimentele din 7 aprilie. Ultimul, considerat de Gurbulea si Resetnikov drept cel mai periculos, este cetateanul Jonatan Netanyahu, singurul participant la proteste, care mai este cercetat in stare de arest. Vina acestui preot (nu in fata Domnului, ci exclusiv in fata statalitatii moldovenesti) este foarte grava si pe deplin dovedita de caseta video care a fost prezentata deja la Pro TV. Se vede clar cum invinuitul arunca o pietricica; aceasta nu loveste pe nimeni si cade la cativa metri de el.

Ce l-o fi impins oare pe acest parinte la comiterea unui gest atat de necugetat? Sa fi urat pana intr-atata comunismul?

Dar nu asta-i intrebarea intrebarilor. Unde sunt ce-i cu adevarat vinovati, care aruncau pietroaie cat toate zilele, desprinse chiar de politisti dintr-un gard din preajma Presedintiei? Unde sunt cei care au pregatit cladirile din interior, ca sa fie incendiate mai usor si sa arda mai bine? Unde sunt acei care au aprins cu mult efect toate etajele Parlamentului? Unde sunt cei mascati, cei rasi pe cap si pe creier? Ca doar au fost cu totii filmati, pas cu pas? E mai usor de anexat la dosar o pietricica legata cu ata alba, decat un pietroi, nu-i asa, domnule Gurbulea?

Acum, ne convingem cu totii ca cea mai mare „vina” a preotului Jonatan Netanyahu este, totusi, detinerea cetateniei duble a Romaniei si SUA. Pe semne, cei care au pus la cale aceasta „extraordinara provocare impotriva statalitatii moldovenesti” nu au putut gasi un alt „terorist international” in toata multimea de tineri protestatari, instigati la infaptuirea „revolutiei ros-oranj”. S-au spulberat toate probele lui Voronin cu „teroristi” din Serbia, SUA, Patagonia sau mai stiu eu de unde…

In schimb, ros-portocaliii au supt din degetul aratator al lui Voronin puroiul invinuirilor in adresa Opozitiei, sclipuind un „Atac asupra Moldovei”, de-ti vine sa smulgi pulemiotul din mainile Zinaidei Greceanai si sa sari in apararea patriei lui Voronin si a constitutiei lui Marian Lupu.

Oare moldovenii nostri, oricat ar fi ei de spalati pe creier de TVM-1, NIT, EU TV, „Moldova Suverana” si toate celelalte scule ale Puterii, chiar nu sunt interesati sa afle adevarul gol-golut? Sau, cel putin, sa nu caste gura inghitind gogosii lui Voronin prajiti de Staris, Rosca, Tkaciuk & Co? De ce Politia, Procuratura, SIS-ul, Judecatoria statului caruia ii platesc impozite, dupa ce au lasat sa fie devastate Presedintia si Parlamentul, nu-s capabile sa gaseasca adevaratii vinovati pentru pagubele de sute de milioane? De ce umbla si ne prostesc cu… pietricele?

Intrebarile zboara cu nemiluita, ca gloantele din pulemiotul statalistei Greceanai. Iar intre timp, in ajunul unui nou scrutin, fumul se ingroasa din nou deasupra batimentelor Puterii, sub cerul patriei noastre mioritice. Fumul „razboiului civil” pe care cica vrea sa-l imprastie alt comunist – Marian Lupu.

 

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *