Spectacole

Cu zbor de fluturi şi oaspeţi deosebiţi

Deschiderea oficială a festivalului a avut loc marţi seară, la Palatul Naţional din capitală. Prezent la eveniment, preşedintele interimar al R. Moldova, Marian Lupu, preşedintele Parlamentului, a menţionat că ediţia din acest an a „Mărţişorului” este una deosebită. Astfel, pentru prima dată la festival participă artişti din 15 state: Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Israel, Italia, Lituania, Olanda, România, Rusia, China, Belarus, Spania, SUA, Ucraina, R. Moldova. De asemenea, tot pentru prima oară, în cadrul festivalului se desfăşoară acţiuni de caritate pentru elevii şi studenţii de la instituţiile de învăţământ cu profil artistic din republică.

Festivalul a luat amploare în întreaga republică. Colectivele artisitice vor prezenta spectacole în 30 de localităţi ale ţării, iar Teatrul „Mihai Eminescu” – şi pentru cetăţenii din stânga Nistrului.

La inaugurare au participat ex-preşedinţii R. Moldova Mircea Snegur, Petru Lucinschi şi Vladimir Voronin. Din scenă, în sală au zburat fluturaşi, iar mărţişoroarele au urcat sus, în centrul cortinei.

Spectacolul de inaugurare a fost unul extraordinar. În cadrul lui au evoluat Orchestra naţională „Lăutarii”, Ansamblul de dansuri populare „Transilvania” din Baia Mare, România, Orchestra simfonică a Companiei „Teleradio-Moldova”, Ansamblul academic de dansuri populare „Joc”, Clubul de dansuri sportive „Codreanca”, formaţiile „Akord” şi „Trigon”, interpreţi din R. Moldova, China, Belarus şi Azerbaidjan.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *