Ultima oră

CUC nu a găsit compromisul

Partea moldovenească s-a arătat nemulţumită de faptul că săptămîna trecută în oraşul Bender a fost depistat un arsenal de armament şi că despre acest incident nu au fost informaţi nici observatorii militari, nici pacificatorii. Solonenco a menţionat că partea transnistreană ar trebui să implementeze în practică stipulările acordurilor din 1992 şi 1998, pe când aceştea le interpretează după bunul lor plac. Şeful delegaţiei moldoveneşti a mai declarat că reprezentanţii regiunii transnistrene şi-au făcut un obicei de a condiţiona toate problemele din Zona de Securitate de criza politică din Republica Moldova, în ciuda unei abordări pragmatice şi realiste. În opinia şefului delegaţiei noastre, aceasta nu este altceva decît o tendinţă de a căuta pretexte pentru a evita soluţionarea problemelor stringente.

Solonenco a remarcat că seria ilegalităţilor comise de posturile transnistrene a continuat cu verificarea automobilelor de acordare a serviciilor medicale de urgenţă, care transportează bolnavii gravi din satele din stînga Nistrului. În opinia delegaţiei noastre, această ilegalitate doar agravează situaţia bolnavilor care necesită îngrijire medicală urgentă.

În cadrul şedinţei Comisiei Unificate de Control (CUC) din 4 februarie, au fost aprobaţi în calitate de observatori militari din partea Federaţiei Ruse, locotenent-colonelul Vasilii Selin şi maiorul Iurii Aricov.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *