Ultima oră

Cui aparţine nava sub pavilion moldovenesc pe care au fost descoperite 1.4 tone de cocaină

Chiril Gaburici a declarat că proprietarul navei este o persoană originară din Georgia, iar nava a fost înregistrată conform procedurilor existente după primirea avizului pozitiv al Ministerului de Externe. Precedentul pavilion al acestei nave a fost Cipru.

"Această navă este înregistrată de căpitănia portului Giurgiuleşti. Proprietarul este compania River Shipping Trading and Cook, proprietarul fiind o persoană originară din Georgia. Precedentul pavilion al acestei nave este Cipru şi conform informaţiilor, nava a fost înregistrată conform procedurilor existente, a fost înregistrată doar după ce au primit avizul pozitiv de la Ministerul de Externe. Procedura a intrat în vigoare şi se foloseşte pe parcursul acestui an.

Echipajul este format din cetăţeni ai Turciei, Ucrainei şi Georgiei. Imediat cum a venit informaţia de la organele de drept din Spania, căpitănia s-a implicat şi a oferit toată informaţia pe care o deţineau despre navă, despre companie, despre armator şi despre echipaj.

Republica Moldova nu are nicio atribuţie de trafic de droguri, responsabilitatea deplină revine armatorului şi echipajului. Respectiv, Republica Moldova nu va fi sancţionată în acest caz în niciun fel", a spus Gaburici.
 
publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *