Tendințe

Culorile toamnei în grădina ta

Vara s-a terminat, dar asta nu înseamnă că grădina ta „se ofileşte”. Iată câteva idei pentru a avea o grădină superbă în sezonul rece şi a o pregăti pentru primăvară.

• taie tulpinile plantelor agăţătoare care s-au uscat;
• strânge seminţe de plante care înfloresc târziu. Păstrează-le în pungi de hârtie, într-un loc uscat şi răcoros, pentru la primăvară;
• plantează copaci rezistenţi, tufe, plante agăţătoare şi perene;
• seamănă bulbi de plante care înfloresc primăvara: narcise, zambile, lalele. După ce i-ai plantat, acoperă-i cu frunze uscate sau paie. Majoritatea bulbilor trebuie să fie plantaţi la o adâncime de două-trei ori mai mare decât dimensiunea lor.

Creează un colţişor liniştit. Cumpără din magazinele cu mobilier pentru grădină o băncuţă şi aşaz-o într-un loc ferit, cu frunziş dens, pentru a crea un loc plăcut de relaxare. Pentru ca spaţiul respectiv să aibă o pată de culoare, plantează panseluţe sau crizanteme.



Împodobeşte copacii.
Poţi să te simţi şi în grădină la fel de confortabil ca în casă, dacă aranjezi în gardul viu sau în copaci instalaţii de lumini colorate, asemănătoare celor din bradul de Crăciun. Poţi confecţiona dintr-o hârtie rezistentă câteva felinare decorative. Agaţă-le apoi în crengile copacilor mai mari din grădină, pentru o atmosferă de poveste.

Flori în culorile toamnei. Roşu-aprins, portocaliu, galben-pal, nuanţe de maroniu, auriu – acestea sunt culorile pe care le asociem cu toamna. Poţi să creezi în grădina ta un astfel de decor uimitor, plantând în acelaşi loc flori din diferite specii, cu înălţimi şi culori variate. Încearcă Kniphofia uvaria (Tritoma), Phormium sau Sedum.
 

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *